Actualitat Alzira

XI Curs en Patologia de la Mama de l’Associació Espanyola de Cirurgians
XI Curs en Patologia de la Mama de l’Associació Espanyola de Cirurgians
15/07/2019
Metges residents de la Comunitat Valenciana han participat en l’ aprenentatge de tècniques avançades en cirurgia de mama a l’Hospital Universitari de la Ribera, una de les 31 seus pràctiques del XI Curs de Formació en Patologia de la Mama, organitzat per l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC).

L’objectiu del curs, de caràcter anual, és el de formar els futurs especialistes de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu en les últimes tècniques quirúrgiques oncoplàstiques i reconstructives en el tractament del càncer de mama, per a la qual cosa l’AEC selecciona centres hospitalaris de tot Espanya on els residents poden assistir a les sessions pràctiques.
Segons ha destacat el cap de la Unitat de Mama del centre alzireny, Blas Ballester, “l’elecció de l’Hospital de la Ribera com una de les seus nacionals d’este Curs és, sens dubte, un reconeixement a la tasca desenvolupada i als resultats obtinguts per la Unitat de Mama en l’abordatge integral d’estet ipus de tumors”.
Cal destacar que la Unitat de Mama de l’Hospital d’Alzira compta amb una taxa de curació del 80% en càncer de mama, un tumor del qual es diagnostiquen 200 nous casos a l’any a la comarca de la Ribera.
Segons Ballester, el centre alzireny conserva el pit de la pacient en 3 de cada 4 intervencions de càncer de mama que du a terme, “cosa que ha aconseguit situar la Unitat de Mama de la Ribera a l’avantguarda espanyola en el tractament de les patologies mamàries”.
Residents dels hospitals Clínic de València, General d’Alacant, Sant Joan d’Alacant, Lluís Alcanyís de Xàtiva i 12 d’Octubre de Madrid, han participat en fins a 7 intervencions quirúrgiques, en les quals s’abordaren patologies benignes i malignes de mama, cirurgies radioguiades de lesions no palpables, conservadores i de mastectomia (extirpació de la mama) amb reconstrucció immediata durant la mateixa intervenció.
El curs també va incloure meses redones i tallers pràctics, on els residents s’acostaren a la interpretació d’imatges radiològiques de la mama, l’estadificació d’un càncer i la seua evolució, la biòpsia del gangli sentinella o l’anàlisi anatomopatològic del tumor.