Hemeroteca

Buscador 
Opinió | Cullera
15/03/2012
Juanito el rullo. (Juán Tur Gimeno)
Yo era un niño cuando vino el Melilla a Cullera, el mítico Gaspar Rubio era el entrenador y supongo que por ser Juanito el guardameta, se disputó un amistoso.

Falles | Cullera
15/03/2012
ACTUALITAT JUNTA LOCAL FALLERA – MARÇ 2012
Ara sí que sí. Arribat el mes de març vos informem des de les pàgines de L’Expressió, de l’actualitat al món faller de la nostra ciutat, i en concret d’aquella que gestionem des de la Junta Local Fallera. Acabem de passar un mes de febrer frenètic pel que fa a l’activitat fallera del nostre poble, i encarem ja els darrers però més intensos dies de la festa. En primer lloc relacionem els resultats de les competicions i concursos duts a terme el passat mes de febrer.

Esports | Cullera
15/03/2012
Sociedad Ornitológica Cultural Esportiva Cullera
Del 16 al 22 de Enero de 2.012 tuvo lugar en Almería – Aguadulce, el 4º campeonato del mundo de Ornitología en España. Habiendo más de 23.000 ejemplares, fueron tres los galardonados:

Opinió | Cullera
15/03/2012
La Constitución de 1837 (Progresista)
El gobierno de Mendizabal, cada vez más enfrentado con la Regenta (Maria Cristina), la cual buscaba abiertamente la vuelta de los moderados, pero también hostigado por algunos progresistas que trataban de reforzar los altos cargos del ejército cristino, tuvo que dimitir el 14 de mayo de 1836. Lo sustituyó Javier Isturiz, lo que significaba un paso atrás en la izquierdización del régimen. Se produjeron signo de descontento, primero en Málaga y después en Cádiz, Sevilla, Granada, Córdoba, Zaragoza, Barcelona y otras capitales importantes de Epaña.

Esports | Cullera
15/03/2012
EL SUCRO F.S. ORGANITZA LA COPA D’OR
La notícia més destacada en el Sucro F.S. Cullera ha sigut la designació del nostre club com a organitzador de la fase final de la Copa d’Or en la Categoria Prebenjamí. Esta competició engloba als quatre primers classificats de les dues lliges prebenjamins (grup Nord i grup Sud), i es disputa en un sols dia, després d’una lligueta i eliminatòries prèvies. La data és el diumenge 11 de març, al Pavelló. El Sucro prebenjamí, com a equip classificat en tercera posició del seu grup, estarà en la competició i des d’ací convidem a tot el món a què vinga a animar als nostres i a gaudir del nostre esport, aprofitant de pas l’oportunitat única de vore als millors jugadors prebenjamins de la província. Pel que fa als resultats esportius, i començant pel Sénior, destacar la bona temporada de l’equip, que ha fet una molt bona primera volta i espera seguir mantenint la regularitat que l’ha dut fins la tercera plaça i tal volta donar eixe passet avant que el porte un poquet més amunt. Segur que la segona volta ens dóna alguna que altra sorpresa positiva. Respecte al Cadet, ha completat una bona primera volta en la qual l’equip ha donat una bona imatge en quasi tots els partits i es troba a mitat taula. Si tot va com fins ara, no deu tindre problemes per mantindre la categoria. L’Infantil també es troba a mitat taula, després de completar una meritòria primera volta en la qual els resultats ajustats han marcat la seua trajectòria. Este equip a complit amb l'objectiu de la temporada, que no és un altre que mantindre's en la 1a categoría provincial.

Opinió | Cullera
15/03/2012
La fuerza de la gravedad
Hace algunos días transitando algunas calles observo algunos peligros que no comprendo como puede permitirse, entre ellos están objetos como macetas o maceteros colgando de las terrazas por la parte de fuera, poniendo en peligro el transitar de los peatones y aun así siendo una amenaza para los coches. También llama mi atención porque hace algunos días a una compañera de clase de mi hija fue golpeada por un cartel de SE VENDE de los muchos que se encuentran colocados al lado exterior de las terrazas que en muchos casos pueden verse 2 con diferentes teléfonos de contacto o inmobiliarias relacionadas con el anuncio, a veces resulta exagerada tanta información, sin olvidar que algunas instalaciones de aires acondicionados cuyos soportes se encuentran en estado oxidado del cual no me fio de que pueda quedar fuertemente suspendido porque se nota en algunos que lleva muchísimos años instalado allí y nunca se le ha hecho un mantenimiento rutinario, realmente tenemos que contar siempre con el factor de la gravedad, sin hablar que algunos ni siquiera cumplen con la altura exigida para su debida colocación. Hace falta poner atención en que estos elementos que pueden crear peligro en nuestras vidas como estos mencionados que hacen peligrosas nuestras travesías o para tantos turistas que visitan nuestro pueblo en busca de descanso y ambiente relajado, desconociendo que sus paseos ponen en peligro sus vidas, con estas palabras hago un llamado a cada ciudadano para ponernos en la tarea de evitar una desgracia de esta magnitud. Espero con estas líneas hacer una reflexión sobre las cosas que entorpecen nuestra tranquilidad o provocan inquietudes. Un motivo más para seguir disfrutando de una Cullera más bella y segura para todos Juan Bolufer Andrés.

Esports | Cullera
15/03/2012
L’escola de bàsquet prepara unes jornades escolars
El matí del dissabte 4 de febrer varen tindre lloc al pavelló municipal de Cullera unes jornades escolars de bàsquet en les quals hi participaren els col·legis de la localitat en les diferents categories, classificades per edat.

Opinió | Cullera
15/03/2012
La pau inunda els Maristes
L’última setmana de gener l’escola San Vicent Ferrer va cel.lebrar “La setmana de la Pau” amb una sèrie d’activitats programades.

Opinió | Cullera
15/03/2012
Las ‘’otras’’ verdaderas cifras de la Comunidad Valenciana
No solc fer cas del que publiquen els partits polítics, perquè en ells sempre hi ha manipulació i una altra càrrega de demagògia, però en llegir l’article del Partit Popular de Cullera anomenat ‘’Las verdaderes cifras de la Comunidad Valenciana’’ m’he indignat, en veure que justifiquen lo injustificable, sobretot en referir-se a l’Aeoport de Castelló, altrament dit ‘’el aeropuerto del abuelo’’. Anem a pams: -Diuen que som la 4ª Comunitat Autónoma en PIB amb un 9,88% del total de l’Estat, però no diuen que som el 10,84% de la població, ni que ocupem el lloc 13 de les Autonomies en PIB per habitant. Som la 14 en renda disponible bruta, la 16 en creixement (-6,4%). La 4 en atur (u de cada huit espanyols aturat és valencià), la 1 en destrucció d’ocupació. Abans la culpa era de Zapatero; ara ho és de la crisi internacional, de la bombolla immobiliària, dels ‘’mercats’’ i, com no, del PSOE d’Andalucia i de la f... de sa tia! -Diuen de la Fòrmula 1 que és un aparador de València arreu del món, però no diuen que ens a costat un feix de billets a cada valencià, quan no ens hauria de costat un euro (ho va dir el Molt Honorable Camps). La taquilla no arriba als 10 milions d’euros i les despeses superen els 30, a banda dels més de 100 que costà l’acondicionament dels circuit, tenim Xest a escassos quilòmetres. Per acabar-ho de arrodonir, es compra la empresa Valmor que gestionava les carreres (F. Roig, ‘’Aspar’’ i la desapareguda Bancaixa de l’ex-president Olivas) per 1€ assumint els deutes que superen els 30 milions. De fet, la Generalitat està buscant desesperadament vendre el canon o compartir despeses, més que siga amb el ‘’dimoni’’ català. Mentre, som l’última en despeses per habitant en esport de ‘’base’’ no profesisonal. -Lo de la Ciutat de les Arts i les Ciències és per traure’s el barret! Diuen que té més visitants que la Alhambra de Granada, sense nomenar que eixa meravella, Patrimoni de la Humanitat, té les visites restringides. S’en diu demagògia a això? Es cuiden molt de dir que ha costat 1.300 milions d’€ amb un sobrecost del 300% i que amb eixos diners s’hagueren pogut fer 5 hospitals com el de la Fa. A més, segons el Síndic de Comptes, té pèrdues tots els anys. Mentre tant, som la 3 per darrere en inversió de tecnologies a les escoles i la primera en fracàs escolar.

Salut | Cullera
15/03/2012
La Meditación fuente de conocimiento
La meditación nos aporta serenidad, claridad, y comprensión. Entre los diferentes modelos de meditación esta la meditación reflexiva o psicoanalítica que es una meditación de tipo activa. Luego tenemos la meditación contemplativa que es pasiva. En la primera, el objetivo es aprender a “pensar que estamos pensando”, esto es observar con claridad nuestros pensamientos, su vinculación con nuestros deseos y emociones, hábitos, instintos. Con este análisis comprendemos nuestros mecanismos de reacción y a que están sujetos, se convierte en un análisis y comprensión estructural; con esta meditación comprendemos mejor, lo que supuestamente ya conocemos. Una vez analizado y comprendido toda nuestra estructura psíquica, podemos decir que ya somos conscientes de lo que pensamos y hacemos. Una de las observaciones a que nos lleva este tipo de meditación es que la mente va de lo “conocido a lo conocido”, esto es que una vez conocemos el laberinto de nuestra psiquis, nos damos cuenta que siempre giramos y vamos por dentro de ese laberinto.

Opinió | Cullera
15/03/2012
Leyendas e historias
Si uno escarba entre la historia y las leyendas, estas últimas verdaderas o ficticias, uno queda alucinado y sumergido en amplias dudas. A veces, las leyendas confirman la historia, pero otras difieren unas de otras y siembran verdaderas dudas. Hoy, y si me lo permiten, voy a referirme a dos leyendas o relatos que afectan a nuestra historia, o mejor dicho, afectan o se refieren a lo que fueron altas esferas de la nación española. La primera la leí en un periódico de Valencia el 14-5-1994, y el autor de ella nos dice “que son hechos probados documentalmente”. Sostiene que el padre de Alfonso XII no fue el esposo de Isabel II, es decir, el rey consorte Francisco de Asís, sino un oficial valenciano de Ingenieros, y esto lo hace basándose en fuentes documentales. Y ya está sembrada la semilla de la duda y la discusión. Continuemos el relato del autor en el que nos dice: Hubo “dos despachos cifrados que el Nuncio de la Santa Sede, Juan Simeón, envió al Papa Pío IX. En uno le cuenta que la reina desea que el Papa sea el padrino del hijo que va a tener, (…). Pero una semanas después envía una carta terrible al Papa –todos estos documentos se conservan en el archivo del Vaticano- informándole que la reina Isabel hace mucho tiempo que no mantiene “trato carnal” con su esposo y sin embargo lo tiene ‘directo, nocturno y diario’ con Enrique Puig Moltó, un apuesto valenciano que era oficial de ingenieros”. Y continua diciendo el autor del relato que lo de la paternidad del oficial valenciano “Era un comentario general en todo Madrid. En el Cuartel de Ingenieros se brindaba a menudo por el hijo de la reina y del oficial valenciano”.

Opinió | Cullera
15/03/2012
MAJORIES ABSOLUTISTES
Diuen que el pitjor que li pot passar a un estat democràtic és una majoria absoluta que possibilite un Govern sense oposició real. És a dir, un Govern que ostente un poder absolut amb la seguretat que cap altre grup politic podrà impedir cap de les seues decisions o lleis... ni consensuar, ni negociar, ni res... En un Estat amb una forta i llarga tradició democràtica, probablement existeixen lleis i divisions de poders que faciliten una "normalitat" constitucional. Però lamentablement –ai làs!– , aquest, tal vegada, no és el nostre cas; i és molt possible que un partit que arribe al poder amb una àmplia majoria absoluta no puga resistir la temptació –fatal temptació– de convertir un sistema democràtic en una dictadura, avalada per les urnes, de quatre anys. I si aquest partit arrossega una llarga i fosca herència que poua en el franquisme més ranci, el falangisme, l'ultracatolicisme, el nacionalisme excloent i l'absolutisme, aleshores la cosa –la cosa despòtica i ultraconservadora, volem dir– estarà més que assegurada. I això –creiem, ens temem, sospitem, pensem i aventurem– és possible que estiga començant a passar amb aquest flamant Govern del Partit Popular.

Notícies 10825 - 10836 de 12196
  << Anterior 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161   162   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173   174   175   176   177   178   179   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216   217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263   264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321   322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373   374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426   427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478   479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530   531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582   583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634   635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686   687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739   740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791   792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828   829   830   831   832   833   834   835   836   837   838   839   840   841   842   843   844   845   846   847   848   849   850   851   852   853   854   855   856   857   858   859   860   861   862   863   864   865   866   867   868   869   870   871   872   873   874   875   876   877   878   879   880   881   882   883   884   885   886   887   888   889   890   891   892   893   894   895   896   897   898   899   900   901   902   903   904   905   906   907   908   909   910   911   912   913   914   915   916   917   918   919   920   921   922   923   924   925   926   927   928   929   930   931   932   933   934   935   936   937   938   939   940   941   942   943   944   945   946   947   948   949   950   951   952   953   954   955   956   957   958   959   960   961   962   963   964   965   966   967   968   969   970   971   972   973   974   975   976   977   978   979   980   981   982   983   984   985   986   987   988   989   990   991   992   993   994   995   996   997   998   999   1000   1001   1002   1003   1004   1005   1006   1007   1008   1009   1010   1011   1012   1013   1014   1015   1016   1017     Següent >>