Hemeroteca

Buscador 
Cultura | Sueca
15/03/2012
Els usuaris del Centre Ocupacional de Sueca graven un curtmetratge
Els usuaris del Centre Ocupacional de Sueca, tots ells discapacitats psíquics, que han assistit durant l’últim any a un taller sobre Cine impartit en el centre, es troben estos dies rodant un curtmetratge com a objectiu final del curs. Els alumnes han participat en tot el procés de realització del curt, ja siga en labors de producció, perruqueria, vestuari, interpretació, etc. “Des de la Regidoria d’Acció Social hem volgut mostrar tot el nostre suport a la realització d’este tipus d’activitats que aconseguixen afavorir l’autoestima dels usuaris i potenciar encara més la seua socialització i la seua capacitat de transmetre sentiments i emocions”, ha assenyalat la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho. Per a la gravació, s’han triat diferents localitzacions en exteriors del municipi, com l’estació del tren o el parc pròxim. El guió de “L’andana” conta la història d’una persona que aconseguix transformar els sentiments de soledat i tristesa que sent pels de voler disfrutar de la vida, gràcies als testimonis d’altres persones que disfruten amb el seu treball, amb les seues relacions personals... El tren simbolitza el punt de trobada entre totes eixes vides que s’entrecreuen amb la del protagonista. La història transcorre al llarg de quatre dies; en els tres primers el protagonista escolta els testimonis d’estes altres persones que aconseguixen canviar-li l’actitud. El quart dia, serà ell qui aconseguisca ajudar una altra persona a sentir-se millor. L’interés per realitzar este curtmetratge va sorgir després de la visita que van realitzar els usuaris i professionals del Centre Ocupacional de Sueca a Gandia per a visionar uns curts realitzats per usuaris d’altres centres. “Els professionals del Centre vam pensar que seria molt beneficiós per als nostres usuaris també realitzar esta activitat. Després de rebre el suport de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Sueca, vam pensar en la possibilitat que col·laborara amb nosaltres Sueca Televisió, ja que a més de ser la televisió del municipi, la seua gerent, Pura Matoses, és una persona molt sensibilitzada amb este col·lectiu”, ha assenyalat la directora del Centre Ocupacional de Sueca, Inmaculada García. Prèviament a la gravació del curt, durant tots els mesos que ha durat el taller, els usuaris han estat visionant diferents pel·lícules per a analitzar les qüestions tècniques, escenografia, tipus de pla... Posteriorment, es va procedir a l’elaboració del guió entre tots i, finalment, a la seua gravació, que es realitzarà durant els mesos de febrer i març. La presentació del curt està previst que es produïsca en el mes de maig, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví.

Cultura | Cullera
15/03/2012
SOCIEDAD MUSICAL INSTRUCTIVA SANTA CECILIA
Desde el inicio del Ciclo de Conciertos de Invierno 2011/12, patrocinado por el M.I. Ayuntamiento, socios/as y simpatizantes han podido disfrutar de grandes conciertos ofrecidos por las diferentes Agrupaciones Musicales de nuestra Sociedad, Banda Juvenil, Orquesta Sinfónica y Banda Sinfónica, así como de directores titulares e invitados , solistas, narradores, cantantes, y de la Orquesta de Plectre “Ciutat de Cullera”, todos ellos nos han llevado, entre nota y nota, por un pentagrama musical cargado de diferentes obras musicales, algunas ya conocidas, de famosos compositores y otras de estreno absoluto.

Actualitat | Sueca
15/03/2012
TRANSPARÈNCIA I LA PARTICIPACIÓ LOCAL COM A EINA DE PROGRÈS, ERPV Sueca
A hores d'ara ja ningú no dubta que el que està passant al País Valencià és una “fallida” econòmica a gran escala, tant que el cas valencià apareix en totes les tertúlies i noticies de qualsevol mitjà de comunicació per a vergonya de tots, inclús dels afins al Partit Popular. Nosaltres sí que podem dir, sense risc a que ningú ens acuse d'oportunistes, que això es veia vindre i que el que el PP estava fent perjudicaria els interessos dels valencians, dels ciutadans normals i corrents, és clar. Aquells que ens acusaven d'antivalencianistes i de ser enemics de la pàtria ara resulta que són els que han dut a la ruïna a la seua Comunidad Valenciana i, amb això, han enfonsat el present i el futur del nostre país i de les seues gents. La pregunta, però, és com hem pogut arribar fins ací i com ens n'eixirem? Les anàlisi i les respostes són múltiples però n'hi ha una que ens sembla clau: la gestió de la informació i de la transparència. És de sentit comú que ningú no fa conscientment accions que puguen posar en perill el seu benestar o el dels seus fills. Per això, que el govern valencià del Partit Popular haja ratificat en les eleccions autonòmiques de 2011 la seua majoria absoluta no es pot entendre sense la creació d'un estat d'opinió pública favorable als seus interessos. I en això hi té molt a veure la manipulació de la informació i dels mitjans de comunicació. Les dades parlen: en la premsa escrita, dels 13 diaris més importants en l'àmbit estatal 11 són afins al Partit Popular i copen més del 90% dels lectors diaris. En la televisió, encara que amb un comportament una mica distint, la influència de Canal 9 és evident.

Actualitat | Sueca
15/03/2012
LA PISCINA DE SUECA
És una dita ancestral, agrícola, riberenca, “açò és una femarà” i la particularitat suecana implica emfatitzar i allargar guturalment l’a, i que podríem aplicar sense recança a allò que ocorre a la piscina de Sueca. M’explique. És fantàstic després de nedar passar una estona a la sauna. Ara bé, últimament allà dintre no et pots relaxar per culpa de les queixes i les blasfèmies de tothom. Pel que he pogut endevinar de retalls de conversa sembla que ja fa ben bé un any i mig que la sauna d’homes no funciona i ara tothom comparteix la sauna de les dones. Qualsevol instal·lació, òbviament, es trenca, i aleshores la resposta de qualsevol empresa digna és arreglar-la. Però, a la piscina suecana açò és pura ciència-ficció. FCC, empresa que gestiona la piscina, fa cas omís i rebenta el gaudi a totes aquelles persones que paguen per a fer-ne ús. La sauna d’homes inoperant i ara nosaltres utilitzem la de les dones perquè ni l’Ajuntament de Sueca ni l’empresa FCC volen fer-se càrrec del cost de la reparació. Tan cara és la peça trencada que allarga el litigi sine die? Mentrestant els usuaris masculins sense sauna i a més dificultant l’ús de la sauna femenina a les mateixes dones que en veure-la ocupada massivament pels homes són reticents a entrar-hi. Prou de passar-se el cagano. El desperfecte l’ha d’arreglar l’empresa concessionària perquè ella és qui se’n beneficia i fa negoci, i si aquesta es nega com és el cas, ¿què fa l’ajuntament que no sap fer valdre allò que segurament consta al contracte de concessió quan s’hi produeix una clara negligència per part de l’empresa? ¿És incompetent o simplement és desídia? ¿No té mecanismes coercitius utilitzables o és que FCC, Fomento Contratas i Construcciones, té un as d’oros guardat a la màniga? Vaja desficaci. FCC sí que cobra l’entrada puntual, per cert més cara que a València ciutat, i la mensualitat del banc dels abonats, però a l’hora de reparar xiula i dissimula i encara vol que pague l’ajuntament, que també xiula i tampoc no vol pagar ni arreglar res...I els usuaris blasfemant com orats sense cel. Quan s’acabarà aquest circ? Davant aquesta gestió tan lamentable em fa riure exigir que s’acabe la comèdia, però és precís ja que a la reduïda sauna que encara funciona, creix i creix sense parar la mala hòstia, i al remat, no cabrem ni els homes, ni les dones, ni la mare que ens va parir. Ben mirat, l’acció més sensata i contundent seria esgarrar el rebut del banc i entrar per la porta acompanyat d’un bon xiulit i sense la necessitat de dissimular. Tomàs Serra Febrer de 2012

Actualitat | Cullera
15/03/2012
El CIJ ajuda a preparar-se per a la inserció laboral
La inserció laboral en els joves és un procés problemàtic i creixentment complex, per això des de la regidoria de joventut i amb la col·laboració d’ infodona, es van a realitzar tallers d’inserció laboral als mesos de març i abril. Este taller estarà dirigit a joves amb dificultats d’integració en el mercat de treball, per poder proporcionar-los la qualificació professional per a realitzar una ocupació concreta i adequada a les necessitats de les empreses, mitjançant una formació adaptada a les seues característiques individuals, per tal de millorar les possibilitats de treball en el mercat laboral.

Actualitat | Cullera
15/03/2012
Manifestació a les portes del Centre de Dia
El passat dijous 1 de març, els usuaris del Centre de Dia de Cullera varen voler mostrar el seu recolzament ala resta de manifestacions que estaven celebrant-se en contra de les retallades en educació i sanitat.

Política | Sueca
15/03/2012
El PP de Sueca participa activament en l’esmorzar amb el President Provincial Alfonso Rus a Cullera
Més de trenta persones de la Capital de la Ribera Baixa, van participar en l’esmorzar amb el President Provincial del PP, Alfonso Rus, que es va celebrar el dissabte 11 de febrer a Cullera. El motiu d'aquestes trobades no és un altre que estar en contacte permanent amb afiliats del PP, i intentar arreplegar les seues preguntes i inquietuds. Aquesta iniciativa permet conèixer de primera mà les propostes i les mesures del PP, en diferents temes.

Actualitat | Cullera
15/03/2012
AVISO
Se hace saber que las participaciones realizadas con fecha 6-12-2012 de la falla San Antonio, quedan anuladas por un error de fecha. Las del sorteo correspondiente a esa fecha serán realizadas en distinto color a las emitidas para no dar lugar a error. Disculpen las molestias

Actualitat | Cullera
15/03/2012
Cambreres de la Mare de Déu
Diumenge passat 12 de febrer, es celebrà a València, en l'Església de Sant Llorenç, la festa anual dedicada a la Stma. Mare de Déu del Castell de Cullera, per la Colònia de cambreres de València, la qual va ser presidida per les cambreres d'enguany: Na. Julia Simó de Pelegrí i Na. Consuelo Simó de Pelegrí. Així mateix van estar acompanyades pel Mossèn Rafael Reig i cambreres d'anys anteriors, com també familiars i fidels. L'acte principal va ser una Solemne Missa Cantada amb Ofrena de Flors i Cantells de Gojos. Quan finalitzà la missa, va tindre lloc un besamà i les cambreres van obsequiar els fidels amb mocadors beneïts i estampetes de la Mare de Deu del Castell de Cullera. A continuació, dinaren tots junts en un reconegut Restaurant de València. F. Javier Pelegrí Simó

Política | Sueca
15/03/2012
El PP de Sueca denúncia obstrucció del Govern local (Bloc-Compromís, PSPV-PSOE i GISPM) al dret a l’accés a la documentació municipal
El Grup Municipal Popular vol denunciar públicament l’obstrucció de què està sent objecte per part del Govern local de l’Ajuntament de Sueca (Bloc-Compromís, PSPV-PSOE i GISPM) davant del nostre dret legítim i obligació moral a exercir les lògiques tasques de l’oposició. En les últimes setmanes se’ns està negant o retardant de manera reiterada l’accés a documentació que, per llei, és de caràcter públic En primer lloc se’ns va negar l’accés a les resolucions de l’Alcaldia per orde expressa de la primera autoritat local, segons se’ns va dir. És la nostra obligació, i el dret ens assistix per a això, conéixer amb la major celeritat i detall possibles l’abast del que diàriament decidix l’Alcalde en les seues resolucions en Ajuntament en el qual la seua firma ha d’aportar solucions i no problemes a desenes de qüestions cada setmana. Considerem que la negativa que rebem, de dubtós rigor legal, és una trava antidemocràtica a la nostra obligació com partit de l’oposició.

Política | Sueca
15/03/2012
El PP de Sueca se reúne con Kiko Ortolá
La pasada semana, el Portavoz del PP de Sueca, Carlos Ramírez, y el Concejal del PP, Kiko Ortolá mantuvieron una entrevista con el Vicepresidente de la Diputación Provincial, Juan José Medina. El objetivo de la misma fue transmitir algunas peticiones de entidades sociales de nuestro municipio. Entre las muchas peticiones deportivas, destacaron las del Club Basquet Sueca y el Club de Correr Peus Quets, para que este año se beneficien económicamente con la marca turística de la Diputación de Valencia. “Valencia, Terra i mar”.

Oci | Cullera
15/03/2012
Carnaval Solidario 2012: San Vicente Ferrer - Maristas
Ejecutivos agresivos, bellísimas indias, maravillosas princesitas recién salidas del cuento, hippies de los años 60, terribles monstruos, piratas recién llegados del Caribe, anónimus, brujas, canguros… y un largo etcétera de disfraces, se congregaron en el patio del Colegio Maristas, la tarde del viernes 17 de febrero de 2012 para participar en el tradicional Carnaval Solidario del Colegio H.H.Maristas.

Notícies 10765 - 10776 de 12196
  << Anterior 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161   162   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173   174   175   176   177   178   179   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216   217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263   264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321   322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373   374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426   427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478   479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530   531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582   583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634   635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686   687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739   740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791   792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828   829   830   831   832   833   834   835   836   837   838   839   840   841   842   843   844   845   846   847   848   849   850   851   852   853   854   855   856   857   858   859   860   861   862   863   864   865   866   867   868   869   870   871   872   873   874   875   876   877   878   879   880   881   882   883   884   885   886   887   888   889   890   891   892   893   894   895   896   897   898   899   900   901   902   903   904   905   906   907   908   909   910   911   912   913   914   915   916   917   918   919   920   921   922   923   924   925   926   927   928   929   930   931   932   933   934   935   936   937   938   939   940   941   942   943   944   945   946   947   948   949   950   951   952   953   954   955   956   957   958   959   960   961   962   963   964   965   966   967   968   969   970   971   972   973   974   975   976   977   978   979   980   981   982   983   984   985   986   987   988   989   990   991   992   993   994   995   996   997   998   999   1000   1001   1002   1003   1004   1005   1006   1007   1008   1009   1010   1011   1012   1013   1014   1015   1016   1017     Següent >>