Hemeroteca

Buscador 
Oci | Altres Poblacions
15/04/2012
El Centre Excursionista de Tavernes realitza una visita cultural a Castellar de la Meca i Almansa
El passat dia 25 de març, el Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna va realitzar una visita cultural al poblat ibèric de Castellar de la Meca, situat en el terme municipal d'Aiora. Este assentament té una extensió de 15 hectàrees, i va ser habitat des del segle V aC fins a l'època medieval, arribant a tindre al voltant de 10.000 habitants. Entre les restes arqueològiques es van poder observar més de cent aljubs, i una obra única d'enginyeria preromana denominada Camí Fondo. De vesprada, els excursionistes del CETV es van desplaçar a la ciutat d'Almansa, on van visitar el castell, així com el centre d'Investigació i Documentació ALMANSA 1707. Esta associació cultural contribuïx a la divulgació de la història europea en els inicis del segle XVIII, en l'entorn dels quals s'emmarca la Batalla d'Almansa, el 25 d'abril de 1707, i disposa d'una exposició permanent, biblioteca especialitzada i arxiu. Així mateix, un dels seus membres, Herminio, els va acompanyar al lloc on es van desenrotllar els fets i amb els seus coneixements sobre la batalla que es va efectuar en aquell mateix lloc, va anar narrant el desenvolupament d'aquell fet històric que tanta repercussió va tindre posteriorment per a nosaltres els valencians, i que tan desconegut és per a la majoria. En aquella decisiva batalla van participar tropes de deu nacions europees, i cal destacar que en la part austracista, no hi havia valencians, sinó estrangers (anglesos, holandesos, portuguesos, alemanys i francesos protestants). 29 de març 2012

Política | Sueca
15/04/2012
L’alcalde de Sueca es reunix amb el secretari autonòmic d’Administració Pública
L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, ha mantingut una reunió amb el secretari autonòmic d’Administració Pública, Pedro García Ribot, dins de les trobades habituals que el primer edil manté amb els representants dels governs provincial i autonòmic. En esta ocasió, Campillo es va traslladar fins la seu de la Conselleria d’Administracions Públiques per a reunir-se amb el secretari autonòmic, amb qui va intercanviar informació i opinions sobre diferents qüestions que afectaran el funcionariat públic local en la pròxima Llei de Pressupostos. Després de la reunió, els dos interlocutors van manifestar la seua satisfacció per la trobada, que van qualificar de “molt profitosa”. “Al proposar-li esta trobada al secretari autonòmic, es va mostrar de seguida molt receptiu i interessat per conéixer de primera mà com funciona el nostre Ajuntament”, ha assenyalat Campillo, qui li va explicar que, a pesar de la greu situació econòmica que travessen la majoria dels ajuntaments, “el consistori de Sueca, no sense molt d'esforç, està complint amb les seues obligacions de pagament a treballadors i proveïdors”.

Actualitat | Cullera
15/04/2012
“CULLERA EN TU MANO” PROMOCIONA LA OFERTA CULTURAL DE LA CIUDAD
Desde finales de marzo está a la venta la tarjeta turística de Cullera

Esports | Sueca
15/04/2012
Carlos Aznar i Maxine McKinnon complixen amb els pronòstics i guanyen el DLD de Sueca
Carlos Aznar va repetir la gesta de l'any passat i va tornar a coronar-se al Duatló de Llarga Distància de Sueca. L'esportista del Ecosport Triatló Alcobendas va ser el millor en una de les cites més importants del calendari de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana. Aznar va cobrir l'exigent recorregut de la competició, emmarcada dins del Circuit No Drafting Sèries, en 4 hores, 4 minuts i 31 segons. Els dos segments de cursa a peu van resultar claus perquè Aznar acabés fent-se de nou el triomf, ja que en ambdós va ser un dels millors. L'independent Fernando Martínez va lluitar fins al final pel triomf però va haver de claudicar davant la superioritat de Carlos Aznar. La diferència entre tots dos duatletes va ser d'una mica més de huit minuts i mig.

Falles | Sueca
15/04/2012
La Falla Bernat Alinyo guanya el primer premi a l’ús del valencià
El jurat ha valorat l’ús de l’enginy, la sàtira, la quantia, la qualitat i la normativització dels textos utilitzats en la retolació del monument i el llibret faller El saló de plens de l’Ajuntament de Sueca va acollit l’entrega de la XIV Edició dels premis a l’ús del valencià, convocats per la Regidoria de Promoció Lingüística i dirigits a les falles del municipi. L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; el regidor de Política Lingüística, Joan Baldoví; el regidor de Cultura, Josep Navarro; el regidor de Festes, Dimas Vázquez; la regidora d’Esports, Teresa Ribes, en representació de la regidora d’Educació; i el president de la Junta Local Fallera, Vicent Iborra; foren els encarregats d’entregar els tres premis i les tres mencions especials que s’han concedit.

Actualitat | Cullera
15/04/2012
La Universidad Politécnica de Valencia (UPV) en Cullera
El pasado día 12 de marzo los alumnos del Erasmus Mundos Master Course in City Regeneration (reCity), perteneciente a la Universidad Politécnica de Valencia estuvieron en Cullera.

Actualitat | Cullera
15/04/2012
Cullera identifica los nuevos retos de la gestión en destinos turísticos en un foro técnico celebrado en el INVAT-TUR.
El pasado 27 de marzo tuvo lugar en el Instituto Valenciano de Tecnologías Turísticas (INVAT-TUR) el I Foro sobre Gestión Integral de Destinos Turísticos, que fue inaugurado por la Consellera de Turismo, Cultura y Deporte, Lola Johnson.

Actualitat | Sueca
15/04/2012
Laura Granell rep el seu premi com a guanyadora del concurs per a sensibilitzar a la ciutadania contra els excrements d’animals en els carrers
La dissenyadora suecana, Laura Granell, va rebre el 25 de març de mans de la regidora de Medi Ambient, Manuela Egea, el premi com a guanyadora del concurs, que va posar en marxa esta Regidoria, amb l’objectiu de conscienciar tots els ciutadans contra els excrements de mascotes en els carrers del municipi. A l’acte d’entrega del premi també van assistir el regidor de Festes, Dimas Vázquez, i la presidenta de la Protectora d’Animals de Sueca (PROANSU), Roser Climent. “La meua més sincera enhorabona a Laura pel cartell que va presentar al concurs i que finalment va resultar guanyador. Creiem que és un bon cartell, que representa l’objectiu principal d’esta campanya, i que així ho va saber reflectir la seua creadora”, ha manifestat la regidora de Medi Ambient, Manuela Egea. Durant el matí, el parc de l’Estació va acollir la tercera edició del Concurs Caní Solidari, que organitza PROANSU amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca. La Regidoria de Medi Ambient va triar este context, en el qual es van donar cita una gran quantitat de mascotes acompanyades dels seus amos, per a fer entrega a Laura Granell del seu premi, valorat en 400 euros, donant publicitat així a esta campanya que té per objectiu conscienciar la ciutadania contra els excrements d’animals en els carrers de la ciutat. “Hem disfrutat molt de la celebració d’este concurs caní solidari que han organitzat des de la Protectora d’Animals de Sueca, a la qual volem agrair la labor tan important i solidària que estan duent a terme amb, i cada vegada són més, tots els animals desemparats que acullen, i cuiden amb tant mim, del nostre municipi i de la comarca”, conclou Egea.

Actualitat | Cullera
15/04/2012
INVERSIONES Y TAREAS MÁS REPRESENTATIVAS DEL “ÁREA DE SERVICIOS EXTERIORES” EN MARZO 2012
Servicio de Pintura: - Se han eliminado grafitis en los parques infantiles y en la base de los focos de la Torre de la Reina Mora. - Se ha colaborado con la Regiduría de Fallas, marcando con señalizaciones fluorescente los barracones y entarimados que se han montado en las vías públicas. - En el Colegio de S. Agustín, se ha repasado de pintura unas cerraduras nuevas colocadas en algunas aulas. - En el Parque Móvil, se ha pintado el parachoques del vehículo “Camión Man”, la carcasa del “cortacésped” y dos bolardos en dos colores “blanco y rojo”. - En el Paseo Marítimo, se han pintando los bancos del Parque Público del Edificio Atlántida y también en el Parque del Oasis y también en los jardines del Mercado. - En el Cementerio Municipal, se han pintado los carteles informativos de los departamentos “San José”, “Virgen del Castillo”, “San Juan”, “La Encarnación”, “San Agustín”. - Se ha realizado el mantenimiento de pintura de señalización de tráfico en los viales de la ciudad, según indicaciones de la Policía Local.

Política | Sueca
15/04/2012
El PP de Sueca denuncia la “desvergüenza”, doble moral y el manejo del Gobierno Local al antojo de Joan Baldoví
El Partido Popular de Sueca quiere denunciar publicamente el manejo del Gobierno Local por parte de Joan Baldoví (Bloc-Compromís). Carlos Ramírez, portavoz del PP, considera una desvergüenza la nota de prensa, instigada por el propio Baldoví, sobre la sentencia reciente por la modificación de los estatutos de la entidad pública empresarial Aigües de Sueca. “Todavía estamos esperando una nota de prensa del Ayuntamiento respecto a la licencia de obras ilegal concedida en Bega de Mar que ha sido ilegalizada en tres instancias judiciales y rechazado un recurso del consistorio por parte del Tribunal Constitucional”, expresa Ramírez. El procedimiento ha costado 298.000 euros a las ciudadanas y ciudadanos de Sueca “según nos han dicho verbalmente, sin que se nos deje acceder a la documentación completa ni detallar los conceptos uno por uno, es decir: indemnización, abogados, procuradores y costas judiciales”, añade el portavoz popular.

Cultura | Cullera
15/04/2012
ATENEU MUSICAL DE CULLERA Des de 1896
Després de la finalització del cicle de concerts d’hivern al mes de febrer, el mes de març ha suposat una xicoteta relaxació per a les seccions artístiques de la nostra societat, encara que després de la setmana fallera, s’han reanudat els assajos de Banda Jove, Banda Simfònica i Orquestra Jove per anar preparant els propers compromisos artístics. No podem oblidar que ja estem damunt de les festes patronals i les nostres agrupacions deuen realitzar tot un munt d’activitats musicals. En primer lloc, dissabte 14 d’abril, a les 14 hores, la nostra Banda Jove participarà en el tradicional Desfile des de la Plaça de l’Ajuntament. Després, el dia següent, diumenge 15, la Banda Simfònica de l’Ateneu Musical de Cullera, dirigida pel seu mestre titular, Vicent Soler i Solano, tancarà, fora de concurs, el Certamen de Cullera, interpretant el passdoble “La Puerta del Sol” de Manuel Gracia Fuentes i una obra original per a banda del compositor Oscar Navarro, titolada “Libertadores”. A més a més, la Banda simfònica i la Banda Jove participaran en l’Aurora del Raval, en la desfilada del Dia de San Vicent, en la Processó general d’aquest mateixa jornada (dilluns 16 d’abril); i en la Desfilada de Bandes del dia de la Pujada i en la processó de la Pujada (diumenge 22).

Actualitat | Sueca
15/04/2012
La justícia dóna la raó a l’Ajuntament de Sueca i desestima el recurs presentat pel PP contra el consistori
El Jutjat del Contenciós Administratiu número 5 de València ha desestimat íntegrament el recurs interposat al seu dia pel Partit Popular contra l’acord adoptat en sessió plenària al setembre de 2009 per l’Ajuntament de Sueca, pel qual es va aprovar el canvi en la forma de gestió del servei de manteniment de jardins i zones verdes del municipi. Una vegada finalitzat el període de concessió de l’empresa privada que fins aleshores s’havia encarregat del servei, Centre Verd, l’Ajuntament va considerar que l’empresa pública municipal Aigües de Sueca estava capacitada per a assumir la seua gestió. A més de l’estalvi econòmic que suposava el passar d’una gestió indirecta a una directa, s’aconseguia, des del consistori, augmentar el control i la capacitat de decisió sobre la gestió del manteniment i neteja dels parcs i jardins municipals.

Notícies 9397 - 9408 de 10966
  << Anterior 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161   162   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173   174   175   176   177   178   179   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216   217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263   264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321   322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373   374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426   427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478   479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530   531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582   583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634   635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686   687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739   740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791   792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828   829   830   831   832   833   834   835   836   837   838   839   840   841   842   843   844   845   846   847   848   849   850   851   852   853   854   855   856   857   858   859   860   861   862   863   864   865   866   867   868   869   870   871   872   873   874   875   876   877   878   879   880   881   882   883   884   885   886   887   888   889   890   891   892   893   894   895   896   897   898   899   900   901   902   903   904   905   906   907   908   909   910   911   912   913   914     Següent >>