Hemeroteca

Buscador 
Cultura | Corbera
15/03/2012
I Setmana de la Dona de Corbera
Dilluns 5 de març la Diputada Autonòmica i advocada Mònica Oltra participà a Corbera en la tertúlia sobre El treball de les dones i la igualtat. De l’àmbit local la historiadora M. Josep Torres i la periodista Mentxu Balaguer completaren la taula. Tot, seguit a la inauguració de l’exposició Dones Premi Nobel de la Conselleria de Benestar Social de la GV. Corbera ha viscut la seua I Setmana de la Dona del 5 al 9 de març. Amb una variada programació cultural i d’esplai dissenyada des de l’Àrea de Cultura del consistori Corberà es posa de relleu la data commemorativa del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora. “La intenció de l’equip de govern ha estat des de l’inici de la legislatura dinamitzar la vida cultural del poble mitjançant propostes d’interès per a tots els públics” remarca Pilar Franch Jover, edil responsable de les àrees de Cultura i Benestar Social a l’Ajuntament de Corbera. “És de destacar la resposta i implicació de les associacions locals, en la línia de les activitats culturals i lúdiques de les festes de Setembre, la programació de la Festivitat del 9 d’octubre, o del Nadal i la Cavalcada de Reis” afirma la regidora, qui espera de nou “la participació del poble en les activitats de la Setmana de la Dona”. Jordi X. Vicedo Jiménez, alcalde de Corbera per la seua part apunta: “la Setmana de la Dona està pensada per a totes i tots”. Les Mestresses Tyrius ja dijous 1 de març van viure la prèvia de la Setmana de la Dona amb un berenar de germanor per a les prop de 200 associades. I la vesprada de dilluns que ve a les 18:30h, en la Casa de Cultura, s’encetà oficialment la Setmana de la Dona amb la inauguració de l’exposició Dones Premi Nobel, mostra cedida per l’Institut de la Dona de la GV; a la que seguia la tertúlia sobre les dones, la igualtat i el món laboral. Un videofòrum a càrrec del Club de lectura de la Biblioteca Municipal, la I Marxa a peu de la dona al paratge local de les Fontanelles i un taller de Risoteràpia i relaxació completaren les vesprades de dimarts, dimecres i dijous. L’espectacle teatral gratuït Confessions de set dones pecant soles tancaren la nit de divendres al Saló Polivalent la programació de la I Setmana de la Dona.

Actualitat | Cullera
15/03/2012
Cullera organitza les XII Jornades d'Estudis per a Escolars
La Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de Cullera està celebrant les XII Jornades d'Estudis per a Escolars, dedicades a visitar el segon Albacar del Castell de Cullera.

Cultura | Favara
15/03/2012
Els alumnes de Felix Olmos aprenen cóm fer pizzes!!!
El dimarts 6 de febrer es va celebrar a l’escola Felix Olmos de Favara un taller amb els xiquets de la classe de 3r d’infantil. Este es va poder realitzar gràcies a Rafa i Ana, que volgueren participar i mostrar als menuts cóm es fan les pizzes... Cosa de la que ells saben molt! Tots els alumnes varen mostrar molt d’interès i es varen divertir molt mentre aprenien a produir les magnífiques pizzes que varen obtindre com a resultat. Cal dir que la idea ha agradat tant als professionals que explicaven els seus mètodes, com als menuts que rebien la informació i descobrien com fer eixe menjar que tant els agrada. Enhorabona per la iniciativa que va ser tot un èxit!

Actualitat | Cullera
15/03/2012
El “CASTELL DE CULLERA” podrá ser utilizado para actos y eventos privados
El Ayuntamiento de Cullera ha aprobado, recientemente, que el “Castell de Cullera” pueda ser utilizado por empresas, asociaciones o particulares para la celebración de eventos y actos de índole privada.

Falles | Favara
15/03/2012
Presentació Falla Quatre Cantons
El dissabte 11 de febrer va tindre lloc en la Casa de la Cultura de Favara, la presentació de la Falla Quatre Cantons, que enguany celebra el seu XXIII aniversari. En el transcurs de l’acte, es va ensalçar a la Fallera Major, Mª Teresa Ciscar Moran, que va estar acompanyada pel president, Toni Visquert Molina. Pel que fa als més menuts de la comissió, la fallereta Major Infantil és Marta Visquert Ciscar i el seu president infantil, Guillem Bodi Grau. Els padrinets són Carlo i Marina Saá Caballero. La festa va seguir allà mateix a la Casa de la Cultura amb orquestra i moltes ganes de festa! Aprofitant estes línies, volem destacar també una fallera de la nostra comissió, no pel seu càrrec, sinó per la seua trajectòria… I és que Paca és la fallera més veterana de la nostra Falla i la que més anys duu en la comissió (des que es va fundar!). Bo, el que volem remarcar, és l’esperit de falla i festa que té Paca,

Cultura | Cullera
15/03/2012
LXV CERTAMEN NACIONAL DE BANDAS DE MÚSICA “CIUDAD DE CULLERA”
El domingo 15 de abril de 2012 en el Auditorio Municipal de los Jardines del Mercado se celebrará el LXV Certamen Nacional de Bandas de Música “Ciudad de Cullera”

Actualitat | Sueca
15/03/2012
El Tribunal Superior de Justícia ratifica la sentencia del jutjat del contenciós administratiu núm. 4 de València, respecte dels pressupostos de 2007 en favor dels interessos de l’Ajuntament del Perelló
Una vegada més la Justícia falla en favor de les reivindicacions perelloneres, front a l'Ajuntament de Sueca qui es resistix a complir el CONVENI subscrit entre ambdós al realitzar els pressupostos generals i no consignar econòmicament, allò que s'ha establit, pactat i convingut mitjançant un acord plenari. La notícia hem de completar-la fent referència també, que almenys, el positiu per als interessos de l'Ajuntament de Sueca, ha sigut el pronunciament de que “l'ELM haurà de participar econòmicament en aquells servicis, que estiguen a càrrec de l'Ajuntament de Sueca i l'ELM no dispose d'ells i puguen ser utilitzats pels veïns de l'ELM”. Ara bé, advertix la sala “que hauran de motivar-se els criteris de participació, sense que a estos efectes resulte motivat de forma suficient el resum de gastos que s'imputa a l'ELM en l'informe d'intervenció…” vol dir açò que fins ara l'Ajuntament de Sueca, aplicava criteris arbitraris i partidistes al seu capritx, de manera que li resultara el millor econòmicament, segurament atenent al criteri del Regidor i Diputat Nacional Joan Baldoví, “.. que EURO que se'n va al Perelló o al Mareny, és EURO que no es gasta en Sueca..” i qui reitera “que El Perelló és Sueca”, i des del Perelló contestem que “estem molt d'acord”, només cap la pregunta: si El Perelló és Sueca, per què dóna per perdut tot EURO que s'invertix en El Perelló o Mareny?.

Falles | Cullera
15/03/2012
GALA 50 ANIVERSARI FALLA LA BEGA
El dissabte 4 de febrer de 2.012 la falla la Bega va celebrar la gala commemorativa del 50 aniversari de la seua fundació. 50 anys fent falla de manera ininterrompuda. Tant l'acte commemoratiu com el sopar de gala es van celebrar en l'hotel Cullera Holiday. Una gala dinàmica i entretinguda en la que es van plasmar any rere any els 50 anys d'història de la falla.

Cultura | Cullera
15/03/2012
EL COM I EL PERQUÈ DEL BASTÓ I DE LA CROSSA
El bastó simple i la crossa són ajudes tècniques que tenen per objectiu facilitar l’acció de caminar davant d’alteracions de la marxa, produïdes per lesions, falta de força a les cames, pèrdua de l’equilibri, inestabilitat, etc. El bastó i la crossa actuen com a punt de recolzament complementari i ajuden a repartir i alleugerir la càrrega del nostre propi cos. A l’hora d’adquirir un bon bastó o una crossa hem de tenir en compte el mànec, l’alçada de la canya o part central del bastó, i la virolla o part terminal que es recolza al terra. El mànec del bastó simple pot ser de forma corbada, en forma de T o anatòmica. El mànec corbat no assegura un bon equilibri, ja que la força que s’imprimeix sobre ella no recau directament sobre la part central del bastó. L’empunyadura en forma de “T” és més segura a l’hora de repartir la carrega, però el recolzament també es fa únicament sobre la cara palmar de la mà i això la fa poc aconsellable, ja que afavoreix les deformitats del canell, la ma i els dits. Per últim, l’empunyadura anatòmica és la més encertada. La seva disposició afavoreix el repartiment de la carrega i minimitza les deformitats. D’altra banda, el mànec de la crossa és més ample i permet distribuir la carrega entre l’avantbraç i la mà, cosa que la fa més segura i confortable. La canya o part central del bastó i la crossa ha de ser estable, resistent i tenir l’alçada correcta. L’empunyadura ha de quedar a nivell del maluc i el colze ha de mantenir una lleugera flexió. Ja per acabar, la virolla, que és la part de goma que es recolza a terra, ha de ser ample i còncava i cal que estigui en bones condicions per assegurar una bona fixació al terra. Existeixen virolles especials d’una amplada superior que proporcionen una major estabilitat i seguretat. AFACU

Oci | Sueca
15/03/2012
L’Associació Amics del Coet presenta la XI edició de la seua Campanya per a previndre accidents pirotècnics
L’Associació Amics del Coet de Sueca va presentar el 17 de febrer l’onzena edició de la seua Campanya anual per a la Prevenció d’Accidents Pirotècnics, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament. En esta ocasió, van optar per realitzar l’explicació teòrica, i la posterior demostració pràctica de com s’utilitza correctament este tipus de material, en la plaça de l’Ajuntament de la ciutat, en compte de en els col·legis com s’ha realitzat els últims anys. “Des de l’Associació es va decidir realitzar la Campanya en esta ocasió en la plaça de l’Ajuntament perquè acudisquen i participen els pares també, que són els que han de supervisar la utilització d’estos productes pels seus fills”, en paraules del president del col·lectiu, Antonio Pérez. Van participar en esta presentació, a més del president de l’Associació Amics del Coet, els també membres Joan Antoni Llopis, José Vicente Rubio i Manuel Tomás; Daniel Claver, president de les associacions d’Amics del Coet de València i pirotècnic; així com l’alcalde de la ciutat, Salvador Campillo; i el regidor de Festes, Dimas Vázquez. Per a l’alcalde “ens pareix una grandíssima idea el fet de realitzar esta campanya anualment, i donats els resultats encara més, perquè no sols no ha perdut la seua vigència, sinó que, segons ens han confirmat des de l’Associació, s’està aconseguint reduir el nombre d’accidents per l’ús de la pólvora entre els més menuts ”. Per la seua banda, el regidor de Festes, Dimas Vázquez, es va mostrar encantat de participar en esta campanya “quan jo era xicotet no existien estes demostracions i considere que són molt necessàries per a reduir el nombre d’accidents. A més, és important ensenyar els més xicotets a no molestar, a saber quin tipus de producte poden tirar... I als pares també, ensenyar-los a utilitzar este material amb responsabilitat”.

Cultura | Cullera
15/03/2012
AFACU amb l'Alzheimer

Oci | Cullera
15/03/2012
Açò no hi ha qui ho pare!!!
El divendres 2 de març va ser la data escollida per celebrar la festa d’aniversari del pub cullerenc +Pallisa. Encara que es diu prompte, 33 anys són ja els que compta este local d’oci nocturn de la nostra localitat i, més concretament, 5 anyets fa que estan a càrrec de la seua gerència els incombustibles Rafa i Ana.

Notícies 9241 - 9252 de 10690
  << Anterior 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161   162   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173   174   175   176   177   178   179   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216   217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263   264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321   322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373   374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426   427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478   479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530   531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582   583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634   635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686   687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739   740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791   792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828   829   830   831   832   833   834   835   836   837   838   839   840   841   842   843   844   845   846   847   848   849   850   851   852   853   854   855   856   857   858   859   860   861   862   863   864   865   866   867   868   869   870   871   872   873   874   875   876   877   878   879   880   881   882   883   884   885   886   887   888   889   890   891     Següent >>