Hemeroteca

Buscador 
Actualitat | Cullera
15/04/2016
La reparació dels camins rurals i passos d'aigua comença al Brosquil
La regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament de Cullera ha iniciat la reparació dels camins rurals gràcies, entre altres aspectes, a l'acord de col•laboració signat amb l'empresa Hormigones Caleta pel qual la firma formigonera cedix al consistori el seu material sobrant per tal que este puga realitzar millores al terme municipal. El regidor delegat de l'àrea, Marc Joan, ha explicat que amb motiu de les festes de Pasqua, les primeres actuacions s'han realitzat a la pedania del Brosquil, una zona molt transitada per veïns i visitants, que acudixen tant a les casetes com a la zona d'oci del Dorado.

Esports | Cullera
15/04/2016
El Comité Olímpic Espanyol ret homenatge a José Marí Colom
El Comité Olímpic Espanyol, encapçalat pel seu president, Alejandro Blanco, va retre homenatge al piragüista de Cullera José Marí Colom, com a membre de la generació d’esportistes participants als Jocs Olímpics de Méxic i Grenoble de 1968, i Múnich i Sapporo de 1972. Durant l´acte, que va tindre lloc a la seu del Comité Olímpic Espanyol en Madrid, es lliuraren els diplomes recordant els èxits aconseguits per uns esportistes que en aquells moments comptaven amb pocs recursos, tant tècnics com econòmics, i que aconseguiren que l’esport espanyol entrara en l’alta competició. José Marí Colom…1 de mayo de 1947

Actualitat | Cullera
15/04/2016
Nou incendi a Cullera
Un helicòpter i tres dotacions de bombers intervingueren el passat 24 de març en les tasques d’extinció de l´incendi que es va produir en una zona de canyar a Cullera, segons informaren des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat. El foc va cremar vora 250 metres quadrats de terreny, i va obligar a evacuar les caravanes que hi havia estacionades al de la zona de canyar, prop de la platja del Brosquil. La ràpida actuació dels bombers i l’helicòpter aconseguiren extingir l´Incendi en dos hores. Este ha estat l’octau incendi que s´ha registrat en camps abandonats en Cullera, en el que portem d’any.

Cultura | Cullera
15/04/2016
ATENEU MUSICAL DE CULLERA Des de 1896
El mes d’abril és el de les Festes Patronals del nostre poble. I durant aquestes festes, les nostres seccions artístiques participaren en una gran quantitat d’actes.

Actualitat | Cullera
15/04/2016
Ruta solidaria per a LUCIA 1 de mayo de 2016
SOM CULLEROTS, en su incesante labor solidaria, ha creado un evento a favor de LUCIA, una niña de Cullera, que con 11 años padece autismo. El evento consistirá en una marcha-paseo, desde el Mercado hasta el Botánic de Cullera, situado junto a la rotonda de las velas (donde se juntan las carretera del Faro y la del Mareny).

Actualitat | Cullera
15/04/2016
Taller d´Ocupació
El Taller d'Ocupació «Jardins de Cullera» dotat amb 248.000 euros conclou i aconsegueix la recuperació d'espais enjardinats que estaven degradats

Cultura | Cullera
15/04/2016
SOCIEDAD MUSICAL INSTRUCTIVA SANTA CECILIA
Durante todo el año en esta Sociedad, desarrollamos una labor educativa y cultural que va dejando su huella, prueba de ello, es el orgullo de poder contar con las diferentes Agrupaciones Musicales que la forman. Si desde el inicio del ciclo de conciertos de invierno pudimos disfrutar de la Banda y Orquesta Sinfónica, dirigidas por Carlos Garcés y la Banda Juvenil por Enrique Sapiña , directores invitados, solistas etc, no podemos dejar de un lado a los futuros músicos que inician su andadura, por ello y en el bello marco del Auditorio “Santa Cecilia” el pasado 11 de marzo, la Orquesta infantil dirigida por Aida García, la Orquesta Juvenil dirigida por Javier Pallás y la Banda Infantil, bajo la dirección de Juan José Ortiz, nos ofrecieron un concierto en el que una vez más, quedó patente el talento de estos músicos. Resaltar una de las interpretaciones realizadas por la Orquesta Juvenil, el “Concertino op.15 de F. Küchler al estilo de Antoni Vivaldi para violín y orquesta de cuerdas, siendo su solista María Martínez, que demostró elegancia y seguridad en su interpretación, a lo mismo que el solista de oboe Pau Martínez Lledó, en la partitura de E. Morricone “La Misión”. Otra de las partituras interpretadas, la del compositor A. Ferreira Lima “Divertimento para clarinete y banda” que fue interpretada por la Banda Infantil, siendo su solista Mª José Torremocha, que derrochó sensibilidad en su interpretación. Si el público disfrutó de sus interpretaciones, los músicos disfrutaron del placer de tocar sus instrumentos y mejorar sus técnicas.

Cultura | Cullera
15/04/2016
La Ruta de les llegendes
Un dels nostres paisans més polifacètics, a més de profund enamorat del seu poble, Enrique Torres, va publicar a començaments dels 80 un llibre força suggestiu, “Cuentos y leyendas del Castillo de Cullera”. El també cullerenc i periodista, José Ferrer Camarena, deia d´aquest recull de narracions, llegendes i apunts històrics, que es tractava d´un llibre no sols didàctic i alliçonador, sinó també apassionant. I és que, de seguida, te n´adones que està escrit per algú que estima i admira el seu entorn més pròxim, i és capaç de plasmar-lo amb els ulls plens de llum de la seua sensibilitat mediterrània. Una obra que, més que als estudiosos i intel•lectuals, s´adreçava a tots aquells homes i dones de la nostra ciutat, i d´altres indrets, amb la curiositat necessària per conéixer “coses” de Cullera. I fer-ho a través de la lectura de tot un seguit de contes i llegendes, a les quals Torres va donar forma amb un estil directe i vigorós. Un parell d´estes llegendes s´ha convertit en el detonant d´una mena de recorregut –de petit viatge, si voleu- per algun dels raconets més encisadors, i amb més encant, del nostre poble. Un itinerari captivador, al qual hem anomenat La Ruta de les Llegendes. Perquè de captivadora, s´ha de qualificar una ruta que, partint del Mercat, s´endinsa pels carrerons estrets i empinats d´un barri tan màgic com el del Pou. Carreronets que semblen enramats damunt la falda de la muntanya, i que acaben portant-nos als peus d´un altre monument amb ressonàncies literàries i històriques, el de la Torre de la Reina mora. Per a seguir pujant cap amunt, en direcció al cel, pel camí més singular de tots els del nostre terme, el de les revoltes del Castell. Per eixe camí zigzaguejant, que ens acompanyarà fins a les portes del nostre monument més emblemàtic. Emplaçat en eixa mena d´atalaia, des d´on es contempla una de les vistes més precioses, més impressionants, de tota la geografia valenciana.

Cultura | Cullera
15/04/2016
III FIRA LITERÀRIA i MUSICAL JOAN BOHIGUES
La Tercera edició de la Fira Literària i Musical que l´Associació cultural K-lidoscopi celebrarà entre els propers 22 i 24 d´abril serà batejada com a Fira Literària i Musical Joan Bohigues, en memòria d´un dels membres més estimats i notables de la nostra Associació. D´aquesta manera K-lidoscopi desitja mantindre de manera permanent el record de la persona i l´obra d´aquest escriptor i il•lustre veí de Cullera, que ens hadeixat un ampli i variat legat artístic. Coincidint amb la celebració del dia Mundial del Llibre, la Fira tindrà lloc a la Sala Multiusos del Mercat de Cullera i comptarà amb la presència de multitud d´estands de diferents llibreries, editorials i associacions culturals. També es desenvoluparan un fum d´activitats paral•leles. La Fira compta amb la col•laboració de les Regidories de Cultura, Patrimoni i Mercat de l´Ajuntament de Cullera. Així com de l´IES Blasco Ibáñez, de l´Escola de tabal i dolçaina i de l´Orquestra de Plectre Ciutat de Cullera.

Cultura | Cullera
15/04/2016
Cinema i lliure pensament (III): Los comulgantes
L’associació Cullera Laica, en col·laboració amb l’associació d’alumnes del Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA) de Cullera, ha organitzat per al primer semestre de 2016 un cicle de cinema amb el títol “Cinema i lliure pensament”. El cicle té el propòsit de promoure els valors i significació del lliure pensament a través del visionat i posterior debat de pel·lícules i documentals pertinents. Cada sessió inclou la presentació, projecció i posterior discussió d’una determinada pel·lícula o documental. Totes les sessions estan programades per a donar començament a les 18:00 h. i tenir lloc al Saló d’Actes del Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA) de Cullera, C / València, 37. Entrada lliure. El passat dilluns 29 de febrer es va projectar “Caramel”, de Nadine Labaki, que fou presentada per Carme García. La sessió del proper dilluns 25 d’abril estarà dedicada al film Los Comulgantes, de Ingmar Bergman, la qual serà presentada per Javier García-Conde. Cullera Laica, abril de 2016.

Cultura | Cullera
15/04/2016
Col•legi LA MILAGROSA de Cullera QUAN LA DOCÈNCIA S’EXERCIX APASSIONADAMENT... ES TRANSFORMA EN VOCACIÓ
En els últims anys, el nostre centre ha apostat per una línia de renovació pedagògica de la qual ha transcendit fonamentalment el fet de la utilització dels iPads a l’aula. Si bé és cert que la tecnologia (iPads, pissarres digitals, ordinadors, projectors...) ajuda a l’hora d’apropar els continguts als alumnes, són realment les metodologies les que fan que els aprenentatges siguen més profunds i duradors.

Cultura | Cullera
15/04/2016
LA CASOTA PASSEJA PER LA HISTÒRIA
Des del dia 21 de març, els xiquets, les xiquetes i els adults del Col•legi Doctor Alemany, La Casota, ens vam quedar bocabadats. L’escola havia canviat. Des de la seua porta d'entrada fins a l'últim curs de primària l'escola era una altra. S'havia transformat en un camí que conduïa des de l'inici de l'univers fins trobar-se a l'android R2-D2 de la guerra de les galàxies, passant pel sistema solar, les glaciacions, l'època dels dinosaures, les fons històriques, una cova prehistòrica, les civilitzacions grega, romana i egípcia, l'edat mitjana, l'edat moderna, amb el descobriment d'Amèrica i, finalment, l'edat contemporània, recollint fets històrics com les guerres mondials, el mur de Berlín, l'atemptat de les torres bessones i l'android R2-D2, entre d'altres. Totes les persones que han gaudit d'aquesta exposició han quedat tan sorpresos com bocabadats de les explicacions donades pels nostres guies Jaime, Núria, Jaume i Bruno, alumnes de 6é, que ens transportaven per la història amb un entusiasme extraordinari. A més, reconéixer la gran llavor de pares, mares, alumnes i mestres en la recreació d'aquesta exposició, invertint hores d'on no tenien, sobretot els pares i mares, i posant una motivació absoluta perquè volien que tot quedara perfecte. També un reconeixement al claustre de professors que s'ha volcat per fer possible aquest esdeveniment i que ara s'enfronta a un gran repte...superar aquesta exposició l'any vinent. Ara en cadascuna de les parets de l’escola ha quedat plasmada l’expressió d’un col•lectiu inquiet que té ganes de canviar i que, ha demostrat que fer realitat un projecte...és possible.

Notícies 4753 - 4764 de 12196
  << Anterior 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161   162   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173   174   175   176   177   178   179   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216   217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263   264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321   322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373   374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426   427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478   479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530   531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582   583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634   635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686   687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739   740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791   792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828   829   830   831   832   833   834   835   836   837   838   839   840   841   842   843   844   845   846   847   848   849   850   851   852   853   854   855   856   857   858   859   860   861   862   863   864   865   866   867   868   869   870   871   872   873   874   875   876   877   878   879   880   881   882   883   884   885   886   887   888   889   890   891   892   893   894   895   896   897   898   899   900   901   902   903   904   905   906   907   908   909   910   911   912   913   914   915   916   917   918   919   920   921   922   923   924   925   926   927   928   929   930   931   932   933   934   935   936   937   938   939   940   941   942   943   944   945   946   947   948   949   950   951   952   953   954   955   956   957   958   959   960   961   962   963   964   965   966   967   968   969   970   971   972   973   974   975   976   977   978   979   980   981   982   983   984   985   986   987   988   989   990   991   992   993   994   995   996   997   998   999   1000   1001   1002   1003   1004   1005   1006   1007   1008   1009   1010   1011   1012   1013   1014   1015   1016   1017     Següent >>