Hemeroteca

«La comèdia de les equivocacions» arrasa en el Cullera a escena
«La comèdia de les equivocacions» arrasa en el Cullera a escena
14/12/2017
Fins a sis vegades va haver de pujar L'Escola Municipal de Teatre de Silla a l'escenari de la Casa de la Cultura de Cullera. Allí, es va celebrar el lliurament de premis de la XIV edició de la Mostra de Teatre ‘Cullera a escena’. La ‘Comèdia de les equivocacions’ va aconseguir alçar-se com a gran triomfadora en el concurs de teatre municipal en el qual competia amb altres cinc companyies.

La representació, que ja va captivar al públic el passat 10 de novembre, va aconseguir els guardons a millor obra i millor direcció amb Ramón Moreno i Amparo Pedregal al capdavant. A més, Paula Santana es va emportar el mèrit a millor actriu, Teresa Llàcer i Enri Sánchez a millor actriu de repartiment (ex aequo) i Claudi Ferrer a millor actor de repartiment. La E.M.T. de Silla també es va emportar al premi del públic.
‘La comèdia de les equivocacions’, obra de William Shakespeare, se situa en la ciutat d'Efes, la qual està en guerra comercial amb Siracusa. Quan comença la història, dos siracusans han desembarcat en Efes a pesar que les lleis ho prohibisquen. Encara que coneixen la llegenda que diu que la ciutat està plena d'estafadors, mags, bruixes que et fan perdre l'ànima i altres éssers sense vergonya, la parella passarà un dia en el port per a cercar els seus orígens.
Millor escenografia i millor actor
En la Mostra de Teatre de Cullera va haver-hi un premiat més, encara que es va emportar un doble guardó. José Antonio Pérez Fresco va aconseguir el reconeixement a millor escenografia i millor actor pel seu treball en ‘El eunuco’, una obra clàssica de Terencio versionada per Jordi Sánchez i Pep Antón Gómez, dotada de diàlegs molt actuals i un toc despreocupat.
Homenatge a Carles Alberola
La gran nit del teatre a Cullera va voler homenatjar a Carles Alberola, actor, director de teatre i dramaturg valencià. Personalitats del món teatral com el dramaturg Rodolf Serra, l'actor Toni Benavent o el director de Culturarts Abel Guarinos, s’acostaren fins a la Casa de la Cultura cullerenca per a aplaudir la seua trajectòria.
A l'acte també va assistir l'alcalde de la localitat, Jordi Mayor, qui va aprofitar per a anunciar que l'any que ve Cullera tornarà a formar part del Circuit Teatral de la Generalitat Valenciana, ampliant així l'oferta cultural en el terreny de les arts escèniques de la localitat.
Previ al lliurament de premis, va tenir lloc la representació de Hamlet Canalla, una coproducció entre l'Institut Valencià de Cultura i la Companyia de Teatre Micalet. L'obra, que es trobava fora de concurs, va mostrar una nova versió de Hamlet, suggerint un tema d'etern debat entre la complexitat, la tragèdia i la venjança.
Esta XIV edició del Cullera a escena ha sigut organitzada per la regidoria de Cultura, encapçalada per Sílvia Roca, i ha comptat amb la col·laboració de l'associació cultural K-lidoscopi i el patrocini de la SAV.