Hemeroteca

Els instituts de Cullera amplien la seua oferta de FP per al pròxim curs
Els instituts de Cullera amplien la seua oferta de FP per al pròxim curs
15/07/2016
L'IES Blasco Ibáñez oferix un grau mitjà de Sistemes microinformàtics i Xarxes i el Llopis Marí allarga l'edat de formació bàsica 2a oportunitat

L'oferta formativa dels instituts públics de Cullera s'amplia de cara al curs 2016-17. L'IES Blasco Ibáñez oferirà un nou grau mitjà de Formació Professional de Sistemes microinformàtics i Xarxes, de la família d'informàtica i comunicació.
Per la seua banda, el Llopis Marí amplia l'edat per a aquells alumnes que vulguen optar per la Formació Professional Bàsica 2a oportunitat. En este últim cas, s'obri per a estudiants d'entre 16 i 25 anys o fins a 30 anys si es té una discapacitat del 33 per cent. L'objectiu és oferir una segona oportunitat a través de l'ensenyament reglat de dos anys que permeta l'obtenció d'un títol o certificat de professionalitat i permetre així la progressió en el sistema educatiu.
L'ampliació de l'oferta partix de la reivindicació dels mateixos instituts davant la Conselleria d'Educació, ja que són els centres els que han de tramitar davant l'Administració autonòmica estes sol•licituds.
Des de l'ajuntament, l'edil d'Educació, Sílvia Roca, s'ha implicat al màxim en eixe objectiu des del principi i ha acompanyat a la comunitat educativa en les seues gestions davant la Generalitat.
Roca s'ha mostrat «contenta» perquè «és un dels nostres reptes que a Cullera hi haja una major oferta de cicles formatius». De cara al pròxim curs seguirem demanant nous cursos a Conselleria.
Marge de millora
Fins ara, l'IES Blasco Ibáñez oferia únicament un cicle de formació bàsica de jardineria i l'IES Llopis Marí tots els graus de la família d'hostaleria i cuina. Roca considera que l'oferta de cicles formatius del municipi encara té un marge de millora ampli per a poder donar majors opcions educatives als joves de la població sense necessitat que es vegen obligats a desplaçar-se a instituts d'altres localitats.