Hemeroteca

Arreplegar bolets de manera responsable i legal.
Arreplegar bolets de manera responsable i legal.
13/11/2015
Arriba la tardor i els terrenys forestals s’omplin de bolets. Arreplegar bolets és una activitat regulada per l’Ordre de 16 de setembre de 1996 de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient.

Arreplegar bolets de manera responsable i legal.

Arriba la tardor i els terrenys forestals s’omplin de bolets. Arreplegar bolets és una activitat regulada per l’Ordre de 16 de setembre de 1996 de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient. L’Ajuntament d’Alzira mitjançant la Regidoria de Medi Ambient i Agricultura recorda les indicacions per a fer-ho de manera responsable per a evitar danys a l’entorn i no infringir la legislació:
L’única ferramenta autoritzada per a la recol·lecció de bolets són la navalla o el ganivet; està prohibit l’ús d’altres eines, com ara rastells o aixades.
Només es poden utilitzar recipients que permeten la difusió de les espores dels fongs com, per exemple, cistelles de vímet o amb forats.
Els bolets s’han d'arreplegar tallant la base i deixant soterrada la part inferior.
La quantitat màxima de bolets que es poden arreplegar és de 6 Kg per persona i dia.
No destruïu els bolets que no vulgueu recol·lectar, això empobrix la terra; a més, els bolets són essencials en el procés natural de descomposició de la matèria orgànica.
No estacioneu el vehicle en llocs on destorbeu el trànsit als camins i accessos als paratges.
Per seguretat, arreplega només bolets que coneixes. Gaudim de la tardor als nostres paratges amb responsabilitat.