Hemeroteca

L’alcaldessa de Sueca destaca la posada en marxa de les mesures prioritàries del nou govern en els 100 primers dies de gestió
L’alcaldessa de Sueca destaca la posada en marxa de les mesures prioritàries del nou govern en els 100 primers dies de gestió
14/10/2015
Cent dies després del ple d’investidura, l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha fet balanç dels primers mesos de gestió del nou govern municipal (Compromís i GISPM).

L’alcaldessa de Sueca destaca la posada en marxa de les mesures prioritàries del nou govern en els 100 primers dies de gestió

Cent dies després del ple d’investidura, l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha fet balanç dels primers mesos de gestió del nou govern municipal (Compromís i GISPM). Tamarit ha apuntat que no han estat, certament, cent dies de gràcia i ha assenyalat que “han estat cent dies intensos, uns mesos de molta feina, àrdua però incansable i de poc descans, en els que hem complit, però, amb els dos eixos prioritaris i això fa que puguem afrontar els propers reptes amb una dosi important d’optimisme”.
En l’exposició del seu balanç, l’alcaldessa ha remarcat, en primer lloc, la tranquil·litat que ha suposat per al nou equip de govern assumir les noves responsabilitats sabedors de la situació econòmica del consistori. En aquest sentit, apunta que la liquidació del pressupost anterior, amb un romanent de tresoreria positiu superior als quatre milions d’euros, els ha permés fer front als problemes que es generen i també a aquells que se’n deriven d’altres legislatures. Així, subratlla que la liquidació positiva del pressupost anterior ha servit, entre d’altres, per saldar els deutes que el consistori mantenia amb empreses adjudicatàries o per a resoldre, per exemple, el conveni regulador que es va aprovar amb les entitats locals menors, El Perelló i el Mareny de Barraquetes i que ha suposat a Sueca 700.000 euros més de la quantitat pressupostada.
A partir d’ací, l’alcaldessa ha explicat que aquest romanent positiu els ha permés també concretar i executar altres mesures i treballar per resoldre els problemes que afecten la població suecana; així, ha afirmat que el seu treball no és altre que “mirar per les persones, treballar per elles i per donar solució als  seus problemes”. D’aquesta manera ha remarcat que ja han engegat els dos eixos prioritaris, els dos punts clau del nou govern municipal que són el contacte i el diàleg amb els veïns de Sueca i les mesures per contrarestar la taxa d’atur que prenen forma amb el Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes, amb un valor estimat de 330.000 euros.
Gràcies a aquest pla conjunt entre l’Ajuntament de Sueca, la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, es podrà beneficiar a un mínim de 55 persones aturades, a jornada completa i durant tres mesos. Tamarit ha destacat que l’Ajuntament havia de participar amb 35.000 euros i que finalment destina un total de 250.000 euros a aquest pla, que des del principi han considerat s’havia d’impulsar de manera immediata per tal de pal·liar la desocupació, una de les problemàtiques que més pesa sobre la població suecana. La primera alcaldessa de Sueca, ha afegit que aquest no és un pla d’ocupació a mínims, sinó que s’ha buscat oferir un període d’ocupació major a l’establert i alhora ha exposat també que des del consistori s’ha dissenyat de manera que tots els beneficis del pla puguen revertir en el municipi.
Així mateix, en el balanç d’aquests primers tres mesos, també ha destacat l’aportació urgent de 105.000 euros en concepte d’ajudes bàsiques als serveis socials.
Després de retre comptes, i amb la vista posada en els propers mesos i en el futur de la legislatura, l’alcaldessa ha continuat repassant també els projectes del nou govern. En aquest punt, Tamarit ha explicat que ja està en marxa l’elaboració dels nous pressupostos que contemplen, entre d’altres, un pla de reactivació econòmica, a través del qual l’Ajuntament llogarà directament al personal en aquelles inversions que decidisca prioritzar.
D’altra banda, aquests pressupostos preveuen destinar una partida també a una auditoria energètica. Tamarit ha explicat que aquest projecte s’emmarca dintre el Pacte d’Alcaldes per la Sostenibilitat, una iniciativa europea que té com a objectiu implicar els governs locals en la lluita contra el canvi climàtic.
Segons que ha exposat l’alcaldessa de la capital de la Ribera Baixa, en aquesta legislatura també, el nou govern municipal preveu crear un servei de mediació per assessorar dos parts en conflicte sense necessitat d’acudir als serveis judicials.
I entre els treballs que ocuparan el nou govern municipal, l’alcaldessa ha destacat també altres tres: La transformació de l’escorxador municipal en alberg juvenil, per convertir Sueca en una ciutat més acollidora i adaptada a la demanda turística; la construcció i posada en marxa de la piscina descoberta de Sueca, que es preveu que estarà operativa l'estiu que ve i per últim l'actuació en els Molins de la Vila. 
Respecte a aquest darrer projecte, Tamarit ha explicat que el consistori ha aprofitat la compra dels Molins de la Vila en la passada legislatura, per justificar una quantia aproximada de 900.000 euros que la  Diputació de València destina a l’Ajuntament de Sueca del seu romanent de tresoreria. D’aquesta manera ha avançat que  prompte es disposarà d’aquesta subvenció que es podrà destinar a altres projectes de millora de la ciutat.