Hemeroteca

La liquidació del pressupost de 2013 deixa un romanent negatiu de tresoreria d'1,9 milions d'euros a Cullera
La  liquidació del pressupost de 2013 deixa un romanent negatiu de tresoreria d
15/04/2014
- Jordi Mayor exigix l'elaboració d'uns nous comptes per al 2014 i recrimina a Sanjuán que haja dut el municipi a la ruïna - Mayor a l'alcalde: «Vosté no pot posar hui sobre la taula ni una sola dada positiva o mitjanament positiva de la seua gestió»

La liquidació del pressupost municipal del 2013 de Cullera ha tornat a deixar patent la profunda ruïna econòmica en la qual es troben les arques municipals en haver deixat un romanent de tresoreria negatiu d'1,9 milions d'euros.
A més, l'estalvi net del passat exercici -la diferència entre ingressos i despeses- també ha resultat negatiu, amb un dèficit de 311.573 euros.
D'altra banda, el nivell d'endeutament seguix sobrepassant amb escreix el límit fixat per la llei i se situa en el 148%, amb la qual cosa en estos moments el consistori deu al voltant de 37 milions d'euros i seguix sent una de les poblacions més endeutades de la Comunitat Valenciana i la que més de la Ribera en termes absoluts.
Així doncs, el fet que el consistori haja obtingut un romanent negatiu implica que, de cara a l'exercici vigent, haja de reduir el pressupost en la mateixa quantia, sol·licitar un crèdit bancari o elaborar uns comptes en les quals es reflectisca un superàvit superior a 1,9 milions.
No obstant això, gens d'açò sembla que vaja a succeir, la qual cosa acabarà enfonsant encara més a Cullera en el pou sense fons de la crisi en la qual l'ha sumit l'equip de govern del PP, presidit per Ernesto Sanjuán, després de més d'una dècada al capdavant del consistori, segons el parer dels Socialistes de Cullera.
Les dades les ha donat a conéixer hui durant la sessió plenària ordinària de març, celebrada este matí, la regidora d'Hisenda, Mª Ángeles Arlandis, davant l'estupor del principal partit de l'oposició, que ha denunciat a través del seu portaveu, Jordi Mayor, que ni tan sols estant sota un pla d'ajust i tutelat pel Govern l'executiu municipal és capaç de frenar la caiguda lliure en la qual es troba l'economia cullerenca.
Un nou pressupost
Mayor ha exigit a l'alcalde que elabore un nou pressupost per a 2014, ja que la localitat continua amb els comptes prorrogats de l'any passat. De no fer-ho, el líder socialista creu que la ja nefasta situació econòmica municipal es veurà encara més agreujada i seran els veïns els qui ho patiran amb més retallades i la pèrdua absoluta de l'autonomia municipal. Davant estes exigències, Sanjuán ha tornat a posar excuses i ha eludit tota responsabilitat, malgrat ser l'alcalde amb la gestió del qual la ciutat s'ha vist abocada a la ruïna total.
El portaveu municipal socialista li ha recordat al primer edil que el seu desgovern provoca que en estos moments Cullera lidere en la comarca tots i cadascun dels indicadors macroeconòmics negatius. «Vosté no pot posar hui sobre la taula ni una dada positiva o mitjanament positiva de la seua gestió. És capdavanter en deute, en atur, en pressió fiscal, en veïns que es veuen abocats a emigrar per falta d'oportunitats i les famílies de Cullera són les que menys recursos econòmics disposen de tota la comarca», li ha recordat Mayor a Sanjuán.
Per a Mayor, mentre la resta de poblacions que es van vore obligades a incórrer en un pla d'ajust van fent els seus deures amb major o menor fortuna, l'Ajuntament de Cullera «seguix sent l'últim de la classe, la qual cosa posa una altra vegada més de relleu la manifesta incompetència dels seus governants, que si tingueren una miqueta de dignitat política, ja se n'haurien anat a sa casa».
Donen per perdudes les eleccions
Jordi Mayor ha insistit que la «irresponsabilitat» de l'equip de govern del PP en la gestió econòmica «posa de manifest que ja els dóna igual tot que donen per perdudes les eleccions municipals de 2015, per la qual cosa es dediquen a deixar en el pitjor estat possible les arques municipals perquè qui vinga darrere tinga més difícil encara poder fer front a la ingent tasca de traure a flotació el vaixell de Cullera».
Tot i això, Mayor ha deixat ben clar que esta política de terra cremada «deixa al descobert la vertadera cara política d'aquells que ens han desgovernat durant tot este temps. Jo i el meu partit estem encara més motivats per a afrontar el repte de traure a Cullera de la ruïna i convertir-la en la ciutat modèlica que ha de ser. Ho anem a aconseguir, malgrat l'obstinació de Sanjuán de deixar a Cullera hipotecada durant dècades», ha conclòs.
Cullera. 24-03-2014
PSPV-PSOE