Hemeroteca

Curs de Certificació Energètica d’Edificis a Sueca
Curs de Certificació Energètica d’Edificis a Sueca
15/10/2013
L’Agència Energètica de la Ribera organitza un nou curs de Certificació Energètica d’Edificis dirigit a enginyers i arquitectes, així com professionals de les energies i de la construcció, estudiants d’enginyeries, arquitectura i cicles formatius. El curs s’impartirà a l’Edifci de la Mancomunitat de la Ribera Baixa a Sueca.

L’objectiu d’aquest curs és adquirir els coneixements teòrics bàsics per a la certificació energètica, aprendre el funcionament de les ferramentes informàtiques i dels documents reconeguts per a la certificació energètica d'edificis existens. Durant el curs, els alumnes tindran la possibilitat de certificar un edifici real que ells mateixos triaran.
El curs consta d’una sessió teòrica que es realitzarà el proper 21 d’octubre i de dues sessions pràctiques, que es realitzaran el 23 i el 25 d’octubre.
La certificació energètica per a edificis existents és obligatòria des del passat 1 de juny, i obliga als edificis públics de més de 500 m2 a obtindre i mostrar la qualificació energètica de l’edifici. Així mateix, la certificació energètica també és obligatòria per a la compravenda i arrendament d’edificis.
La certificació energètica ens indica si l’edifici és energèticament eficient, i és una informació molt útil a nivell d’usuari de l’edifi així com per als consumidors, al comprar o arrendar una vivenda, ja que quan més eficient siga un edifici, menys consum energètic tindrà, reduïnt així les despeses en electricitat i combustible del mateix. La qualificació energètica es regeix per un codi de lletres i colors. La lletra A (verda) és la categoria més eficient, mentre que la lletra G (roja) correspon a la categoria menys eficient.
Inscripcions i informació al 961717007 i a sueca@aer-ribera.com.