Hemeroteca

L’AC Falla el Canet celebra la nit del foc
L’AC Falla el Canet celebra la nit del foc
15/07/2013
El passat dia 22 de juny l’Associació Cultural Falla El Canet va celebrar la tradicional Nit de Sant Joan. A les set de la vesprada va començar la diversió per als més menuts amb un castell inflable de les princeses Disney on van saltar i saltar sense esgotar-se’ls les piles, puix la nit era llarga.

A més, també hi havia dos tallers de manualitats per a la xicalla de la comissió: una llapidera de cartró per a tothom i un reposador per a mòbils per als més majorets que ja estan posats en les noves tecnologies. Vam aprendre els costums típics d’aquesta festivitat que  barreja en una sola nit diversos elements ancestrals: atracció del foc, misterioses forces de la naturalesa, diferents creences populars en les diverses localitats on se celebra... En definitiva, tot allò relacionat amb aquesta nit del foc, o de les bruixes.
A les nou vam començar a fer el sopar: hamburgueses completes, creïlles fregides, amanida de col... Tot un sopar americà en regla. I per a postres, aigua llimó i coca de llimonada casolanes. El sopar estava per a xuclar-se els dits! Per primera vegada la xicalla de la nostra comissió ha realitzat una foguera que tenia per lema els barrufets i els pirates. La foguera estava molt bonica i els més menuts estaven molt il·lusionats amb el seu treball. En acabar de sopar, i una vegada van tocar les dotze campanades, tal com marca la tradició, li vam prendre foc a la foguera. Els xiquets s’acomiadaven fins un altre any i els més majors i atrevits la saltaven per a demanar desitjos com diu la tradició. Quan ja va ser consumida i tan sols quedaven les cendres va començar una revetla amb la millor música del moment fins a altes hores de la matinada.