Hemeroteca

L'Associació de Familiars de Malalts Mentals de la Ribera Baixa (AFEMRB) celebra la XIII Jornada de Convivència i Esport
L
15/06/2012
L'Associació de Familiars de Malalts Mentals de la Ribera Baixa (AFEMRB) va celebrar en Sueca durant el matí del 17 de maig la XIII Jornada de Convivència i Esport, “un esdeveniment de caràcter lúdic amb què pretenem fomentar la integració i rehabilitació d'estes persones” va afirmar Miquel Melero, director del Centre de Convivència Terapèutica Ribera Baixa. Els objectius d'esta jornada són: fomentar la participació de la persona amb malaltia mental en activitats lúdiques, millorar el seu funcionament i integració social, previndre el seu deteriorament i aïllament, i sensibilitzar a la societat sobre este tipus de malaltia. En total foren 26 centres de tota la Comunitat Valenciana els que participaren en esta Jornada, que s’iniciava a les 10 del matí amb competicions esportives.

Posteriorment, en el casal de la Falla 18 de Juliol, tots els participants varen disfrutar d'un dinar, al qual assistiren l'alcalde de Sueca, Salvador Campillo; el subdirector general per a les Persones amb Discapacitat i Dependència, Juan Ignacio Soler; els regidors d'Esports, Teresa Ribes; Serveis, Pilar Moncho; i Festes, Dimas Vázquez; la comissionada de l'Hospital de la Ribera, Mª Ángeles Matoses; la cap de Servei d'Atenció Social a les Persones amb Discapacitat, Carmen Miguel; el coordinador dels Serveis Psiquiàtrics de l'Hospital de la Ribera, José Romeu; el regidor, Carlos Ramírez; i el president d'AFEMRB; Vicent González; entre altres. Tots ells es varen encarregar d'entregar als participants uns obsequis en record d'esta Jornada, així com els trofeus dels campionats esportius.
Sueca va estar representada pels usuaris del Centre de Convivència Terapèutica Ribera Baixa i els de la Fundació de la Comunitat Valenciana Santos Andrés, Santiago i Miguel. A més, acudiren centres d'Aldaia, Alzira, Bétera, Dénia, Gandia, Manises, Ontinyent, València, Favara o Paterna, entre altres.