Hemeroteca

Cullera dóna el tret d’eixida a la festa de les Falles amb una espectacular Crida
Cullera dóna el tret d’eixida a la festa de les Falles amb una espectacular Crida
13/03/2019
Amb un impressionant espectacle de llum, música i so, i sobretot molt bon ambient faller, Cullera donava per quart any consecutiu la benvinguda a l'exercici faller. Les Falleres Majors i les màximes representants de les diferents comissions es van encarregar de fer la Crida junt a l'alcalde Jordi Mayor

Les Falleres Majors i les màximes representants de les diferents comissions es van encarregar de fer la Crida junt a l'alcalde Jordi Mayor
Amb un impressionant espectacle de llum, música i so, i sobretot molt bon ambient faller, Cullera donava per quart any consecutiu la benvinguda a l'exercici faller amb l’acte de la Crida.
Un acte molt especial ja que, en no tenir Cullera la figura de Fallera Major, les encarregades de realitzar esta crida a participar a la festa fallera són les Falleres Majors i representants de les 15 comissions falleres de la ciutat juntament amb l'alcalde de Cullera Jordi Mayor.
La crida de 2019 va ser una invitació a participar a la festa més solidària, igualitària, i participativa de les que existeixen. Les Falleres Majors es van encarregar de convidar a tots a participar en estes festes, Patrimoni Immaterial de la Humanitat, i van convidar a fer-ho de forma participativa, ja que la millor manera de conèixer la festa de les Falles és baixar al carrer i ser un més de la festa.
En esta ocasió, l’acte de la Crida, va estar, no obstant, carregat de novetats. D’entrada  la figura d'un acròbata sobre teles va donar inici al vídeo wall que de costum acompanya l’acte.
Com en edicions precedents el vídeo “wall”, realitzat per Chofre Produccions Audivisuals, es va projectar sobre la façana de l'Ajuntament en què van anar passant diferents seqüències de la festa fallera així com a escuts i falleres majors de les 15 comissions de la ciutat. Menció especial enguany mereixen les imatges dedicades al centenari de la coronació de la Mare de Déu del Castell, com a patrona de Cullera.
En acabar la projecció, i sorprenent a tots els presents, una violinista suspesa en l'aire va posar el punt i final a l’acte, interpretant l'himne de la Comunitat Valenciana davant un públic totalment entregat.
Després de la Crida, Cullera pot ja dir que està en falles.