Hemeroteca

Sueca arranca el seu 16 Espai Jove
Sueca arranca el seu 16 Espai Jove
18/12/2018
Tothom sap que Sueca és una ciutat de cultura efervescent. Eixe talent que naix en tantes suecanes i suecans des de ben prompte s'exposa, cada any, a un espai, alhora tangible i intangible, participatiu, obert i visitable, dedicat expressament per a ells, com una mena de plataforma, per tal d'implicar-los en la vida cultural i associativa de la ciutat. Així, Sueca ha arrancat ja amb la 16 edició del seu Espai Jove.

Va sorgir en el 2004 com una iniciativa espontània de la inquietud d'un grup de joves, vinguts de les primeres promocions del batxillerat artístic de l'IES Joan Fuster de Sueca, de grups locals de teatre i de música i altres col·lectius. L'objectiu és acollir les propostes més joves i creatives i, amb el temps, s'ha consolidat com una de les cites ineludibles de la programació cultural anual de la capital riberenca.
El Consell de la Joventut de Sueca, una associació que representa l'associacionisme juvenil de la localitat, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sueca i altres entitats són els principals impulsors d'esta plataforma anual que pretén reservar un espai a la creativitat i les inquietuds dels joves suecans i d'altres pobles veïns de la comarca.
Com ve sent habitual, el programa, que s'estén al llarg dels dos caps de setmana següents, dóna el tret d'eixida amb la inauguració de la mostra multidisciplinar que va tenir lloc el passat 15 de novembre, i va comptar amb la participació de l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor de Joventut, Xavier Masó, i una representació nombrosa dels regidors de la corporació municipal, a més dels mateixos 23 artistes, protagonistes d'esta edició. Les persones que han participat en esta 16ª mostra són Noemi Pellicer, Vanesa González, Aida Navarro, Yesi Andrés, Sara Burguera, Marta Simeón, Pilar Escrivà, Clara Alegre, Candela Belenguer, Roger Carrasquer, Erni Navarro, Gisel Gorris, Anabel Calderón, Xussa Català, Germán Rodríguez, Miriam Folgado, Miguel Somovilla, Mai Hidalgo, Jessica Andés, Eugeni Rufí, Andrés Espasa, Rosa Serra i Vicent Matoses.
En esta edició, a més a més, els membres de l'Espai Jove han col·laborat amb el CEAR Sueca, amb qui mantenen una estreta relació des del Consell de la Joventut. La iniciativa s'ha materialitzat amb la donació d'una série d'obres al centre.