Hemeroteca

Els agents de la Policia Local de Sueca, José Vicente Escrivá i David Martí, reconeguts per la Generalitat Valenciana
Els agents de la Policia Local de Sueca, José Vicente Escrivá i David Martí, reconeguts per la Generalitat Valenciana
18/12/2018
Els agents de la Policia Local de Sueca José Vicente Escrivá i David Martí van rebre el 9 de novembre, un reconeixement oficial i els corresponents distintius de mans de la consellera de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats de la Generalitat Valenciana, Gabriela Bravo, en un acte celebrat a Santa Maria del Puig.

La regidora a l'Ajuntament de Sueca, Pilar Moncho, i l'inspector de la Policia Local de Sueca, Miquel Ferrando, van acompanyar els dos agents en la cerimònia, en mostra del suport de l'administració pública local a este reconeixement.
La Conselleria ha distingit amb un diploma de jubilació a quinze agents de Policia Local d'arreu de la geografia valenciana per la seua trajectòria dedicada al servei del ciutadà i a la protecció dels drets i llibertats públiques. Este ha estat el distintiu que ha rebut l'agent Escrivá, en reconeixement als vora quaranta anys de dedicació plena a la seguretat de la ciutadania. En el final de la seua etapa laboral, Escrivá s'ha guanyat al llarg de tota la seua vida professional l'estima de companys i veïns tant de la ciutat de Sueca, on ha treballat tot este temps, com del Mareny de Barraquetes, on resideix.
Paral·lelament, Martí ha rebut també un distintiu per una actuació que va realitzar a Quart de Poblet, municipi de provinença de l'agent, en què va salvar la vida a una persona que entrava en parada cardíaca. L'agent va realitzar la maniobra de reanimació cardiopulmonar aconseguint mantindre en vida al veí afectat i això va meréixer-li el reconeixement dels sanitaris i la família, a més del reconeixement oficial per part del consistori del municipi.
Des de l'Ajuntament de Sueca l'alcaldessa, Raquel Tamarit, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Salvador Giménez, han coincidit en destacar els mèrits professionals d'ambdós agents, però sobretot la qualitat humana que han demostrat en els seus actes i en la seua trajectòria vital i professional.
Més de 500 distincions
La consellera de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats de la Generalitat, Gabriela Bravo, ha concedit, en nom de la Generalitat, un total de 531 distincions de diferents categories a agents i unitats de les policies locals de la Comunitat Valenciana. A la cerimònia de condecoracions al mèrit policial també ha assistit el director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel.
Bravo ha reconegut "la gran tasca que diàriament realitzen els agents per vetllar per la nostra seguretat en l'àmbit de les competències i funcions que encomana l'ordenament jurídic". Per a la consellera, estes medalles són, "a més a més d'un reconeixement, el símbol de l'agraïment de tota la ciutadania valenciana".