Cultura Cullera

“Viatge al passat”. Cent una memòries de Julia
“Viatge al passat”. Cent una memòries de Julia
13/12/2017
Sota el títol genèric de “Viatge al passat”. Cent una memòries de Julia, l’artista cullerenca Carmen Signes ens ha presentat recentment una historia que abraça una època entre 1920 i 1950, la de Júlia. Es tracta de la primera exposició d’estes característiques feta per Carmen Signes, inspirada en fotografies i documents recollits en una caixa de sabates que es va trobar, i en la qual Julia guardava documents i instantànies del que per a ella era important.

La mostra, que s’ha pogut visitar a la Casa de l’Ensenyança del 16 al 26 de novembre, es dividia en dos parts: la fotogràfic i documentada, que s’exposava en diferents vitrines; i la part pictòrica, a través de cent i una tabletes de fusta, pintades a l’oli.
Segons la pròpia Carmen Signes, la història es conta a partir de la troballa d’una caixa de sabates, plena de records, de fotografies i documents d’una època, d’una dona que va viure a Cullera i amb la qual té un vincle familiar. “I a partir d’eixes fotografies, que tenen una historia molt bonica darrere, naix el projecte de fer 101 tablilles on conte la historia de Julia”, indica la pintora, qui també detalla “El projecte es va fer al 2015, vaig estar pintant durant tot un any, cosa que es rara en mi, estar tant de temps en un mateix projecte, però la història és molt bonica, i ho he fet amb molt de gust i sentiment”.
Julia va nàixer el 19 de març de 1924 i va morir el 19 de març de 2014.Gràcies a ella s’ha pogut fer esta exposició, on l’artista va tindre a bé no posar cara a cap dels retrats per a què el públic poguera identificar-se millor amb l’època que evoca este “Viatge al passat”.