Actualitat Cullera

Una aplicació mòbil permet abonar l'ORA
Una aplicació mòbil permet abonar l
13/12/2017
Una aplicació mòbil permet abonar l'ORA sense personar-se en el parquímetre. Els usuaris de la zona blava de Cullera ja només paguen pels minuts que el seu cotxe està estacionat, gràcies a Moviltik, una aplicació mòbil que permet als clients 'desaparcar' el seu cotxe en el moment en el qual finalitza l'estacionament, desemborsant així tan sols la quantitat corresponent al temps real d’estacionament. Este sistema suposa un estalvi per a l'usuari, però compta també amb altres avantatges: permet traure el tiquet de l'ORA des del telèfon, ampliar el temps d'estacionament des de qualsevol lloc sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre i anul·lar les denúncies d'una manera molt més fàcil i ràpida.

Ara per ara, el sistema tradicional de l'ORA —traure el tiquet en el parquímetre res més aparcar— es manté, però la intenció és que cada vegada siguen més els usuaris que es passen a l'aplicació mòbil perquè comporta un estalvi i molts avantatges d'ús, apunten fonts municipals.
Un altre problema resolt amb Moviltik és la falta de canvi, perquè permet efectuar el pagament en línia de manera segura i sense haver d'estar pendents de les monedes. L'usuari pot oblidar-se de portar diners solts, trobar parquímetres, pagar per avançat una franja horària i haver de deixar el tiquet visible en el vehicle. Amb l'ús de l'app no són necessaris els tiquets de paper, amb la qual cosa resulta més sostenible ambientalment.
A més, el sistema de notificacions de l’app permet als usuaris evitar sancions, així com anul·lar-les amb major agilitat des de la mateixa app. Moviltik avisa a l'usuari quan el tiquet està a punt de caducar, per la qual cosa es pot renovar des de qualsevol lloc fins al màxim permés de tres hores.
L'aplicació permet introduir matrícules diferents sense límit de nombre, característica pensada per a facilitar l'aparcament a les famílies, grups professionals i turistes.
Geolocalització
Moviltik compta amb un mapa que permet saber en quin lloc s'ha aparcat el cotxe mitjançant geolocalització, facilitant així la tornada al vehicle sense que sorgisquen dubtes sobre el seu emplaçament.
L'ajuntament ha posat l'aplicació a la disposició de qualsevol interessat de manera gratuïta i els informadors de l'ORA expliquen als usuaris l'ús d'esta utilitat. L'APP està en la Play Store d'Android i l'App Store de iOS. Es descarrega en el terminal mòbil i amb un ràpid registre i un maneig intuïtiu l'aplicació està en marxa.