Actualitat Cullera

Gran èxit de participació en el XXV Concurs Ornitològic Ciutat de Cullera
Gran èxit de participació en el XXV Concurs Ornitològic Ciutat de Cullera
14/11/2017
Agustí Font guanyà el premi al millor Llarguet

El Concurs Ornitològic Ciutat de Cullera va celebrar les noces d’argent el passat mes d’octubre, amb tot un èxit de participació , arribant a la xifra de 1500 exemplars d’una alta vistositat i complexitat. Pascual Valls , en qualitat de president ha volgut agrair públicament la gran participació obtinguda durant el concurs i alt nivell d'exemplars inscrits:  “Tot açò no haguera estat possible sense totes les societats que han aportat la seua ajuda i col·laboració desinteressadament”.
Durant l’acte de cloenda, Valls -en nom de tota la Societat Ornitològica, Cultural i Esportiva-, va fer públic el seu agraïment als dos socis més antics de la mateixa: Antonio Catalá i Bernardo Selfa, a qui se'ls va atorgar una placa commemorativa del 25 Aniversari per l'entrega i assessorament que durant 25 anys han brindat a la societat. Un agraïment que va fer extensiu a  tots els que han format part de a societat “ ja que sou vosaltres els qui, amb el vostre fer i el vostre esforç, heu fet possible la realització de tal esdeveniment”, va dir.
El president de la Societat Ornitològica de Cullera també va agrair l'ajuda prestada per l’ajuntament durant els 25 anys “facilitant i col·laborant en cada moment en tot el necessari per fer possible el nostre concurs”, va destacar Valls.
Finalment, Pascual Valls, va insistir en què la societat ornitològica local és un referent i està en una situació molt privilegiada, ja que compra amb criadors de primer nivell reconeguts a tot Espanya els quals van obtindre els següents grans premis.
Grans premis del concurs ornitològic de 2017:
Quadre al millor Llarguet de la sala: Agustí Font Ferrer.
color Individual: Bruno vermell mosaic 92 punts. Vicente Javier Borredà.
Equip: Blanc recessiu 368 punts. Manuel García Rodríguez.
postura: Individual Arrissat del sud 92 punts. Joaquín Cardona Molla Equip Arrissat del sud 368 punts. Joaquín Cardona Molla.
exòtics: Equip Diamant de gold 367 punts. Joan Carles Diert Sanchis.
fauna europea per canari i viceversa: Equip Cadernera per Canari 366 punts: José Canet Catalá.
“Pistácido”s: Individual agaporni Ficheri Clàssic 92 punts. Joaquín Benavent Sanmanuel.
Equips agaporni Ficheri Clàssic 366 punts. Joaquín Benavent Sanmanuel.
Els 3 criadores amb els 10 pardalets més puntuats: Richard Rico Marí: 910 punts; Joaquín Benavent Sanmanuel: 906 punts; i Vicente Llorca Bañuls: 906 punts.
En acabar el concurs, Pascual Valls, com a president de la societat organitzadora va agrair encoratjadament la implicació de tots els participants, col·laboradors i visitants, en esta edició del concurs i va fer el següent balanç: “Tenim la certesa que els nostres assistents no només van participar i van veure el nostre concurs, sinó que van gaudir i es van emportar una gran imatge d'ell. Hem rebut la visita de nombrosos alumnes de les escoles de la ciutat per mostrar-los el respecte cap a la natura i el medi ambient. Tot això demostra el nostre compromís i sentit de la nostra permanència en esta societat Ornitològica Cultural i Esportiva el que ens fa seguir treballant per millorar en tots els camps possibles.”