Actualitat Cullera

Joaquin Vallet ja és membre associat de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya
Joaquin Vallet ja és membre associat de l
14/11/2017
Joaquín Vallet Rodrigo és el primer cullerenc que entra a formar part de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, com a membre associat, per la seua prolífica producció, aportació i dedicació envers del cinema.

La incorporació de Vallet a l’Acadèmia es va produir fa escasament un mes, i ho va fer avalat per tres membres de la Junta Directiva, sent un d’ells el propi Vicepresident Mariano Barroso.
L´Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d´Espanya va obrir fa un temps les seues portes als professionals que, tot i no haver participat en la producció de llargmetratges, estaven estretament vinculats a la indústria cinematogràfica. D’esta manera, l´Academia iniciava, per tant, un perfil més obert i participatiu a l´integrar altres parcel·les entre els seus membres. A este cas, és el currículum dels candidats el que es valora, i el de Joaquin Vallet Rodrigo li ha merescut l’entrada per la porta gran.
Nascut a València el 23 de gener de 1978, Joaquin Vallet és escriptor, crític i historiador cinematogràfic. El cullerenc és autor dels llibres "El cinema de terror" (Notorious, 2017), "Terence Fisher" (Càtedra, 2013), "Diccionari de pel·lícules. El cinema de terror" (T & B Editores, 2012) i "Joseph Losey" (Càtedra, 2010). Ha coescrit, al costat de Teresa Llácer Viel, "Roger Corman. Poe, monstres i extraterrestres" (T & B Editores, 2016), coordinat "Mariano Barroso" (T & B Editores, Festival de Curtmetratges K-lidoscopi, 2015) i participat en les obres col·lectives "Joseph Losey" (Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, 2017), "Fritz Lang. Universum" (Notorious, 2016), "l'univers dels Germans Marx" (Notorious, 2016), "Richard Matheson. El mestre de la paranoia "(Gigamesh, 2016)," L'univers d'Orson Welles "(Notorious, 2015) i" Cinema XXI. Directors i direccions "(Càtedra, 2013), entre altres. Ha treballat per a la distribuïdora Avalon i l'editorial Notorious en la redacció de nombrosos llibrets per les seves col·leccions en DVD. Iniciat en el món de la crítica a partir de l'any 2003 als webs "Mirades de Cinema" i "Cinearchivo", és membre de l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC). Crític de cinema a la revista "Dirigit per ...", també ha escrit en "Versió Original", "Scifiworld", "La Fúria Umana" i en la publicació peruana "Godard!". Ha dirigit una vintena de curtmetratges, molts d'ells premiats en festivals internacionals com Cinema Jove, The Mediterranean Film Festival d'Itàlia o l'Alternative Film Festival de Canadà. Ha estat jurat al Festival Internacional de Sitges o el REC de Tarragona i ha impartit conferències sobre diferents períodes del cinema en universitats, filmoteques i centres culturals de tot el país, a més d'impartir classes d'Història del Cinema al Centre de Cultura Contemporània Octubre de València. Fundador i codirector del Paura. Festival Internacional de Cinema de Terror de València i del Festival de Curtmetratges K-lidoscopi, el qual ha dirigit entre 2012 i 2015. Actualment, ha conclòs un nou llibre: "Roman Polanski", per Càtedra, el qual es publicarà el 2018.
Entre d´altres moltes tasques de foment de la cinematografia nacional, l´Acadèmia és l´encarregada d´organitzar els Premis Goya, als que tenen dret a vot tots els seus membres, uns 1.400, sent en 2017 la primera vegada que un cullerenc, Joaquin Vallet, podrà votar en este i altres premis i events organitzats per la institució; així com participar en la redacció de la revista “Academia”.