Actualitat Cullera

El Club Delfín ofrena a la Mare de Déu d’Agost
El Club Delfín ofrena a la Mare de Déu d’Agost
14/09/2017
Cada 15 d'agost, els submarinistes de diferents ciutats espanyoles es congreguen al Centre de Busseig Delfín de Cullera per celebrar la festa de la immersió de la Patrona de la Ciutat.

Enguany, per desè any consecutiu, han participat en esta singular ofrena un total de 7 embarcacions i vora 30 submarinistes amb els seus familiars, encara que en l'eucaristia que es fa abans de la immersió són molts els cullerencs que sumen a la commemoració que uneix a la Patrona de Cullera amb la mar en esta data. Es tracta d’una missa amb ofrenes i cançons especials per a l'ocasió, en la qual sempre es fa una menció o recordatori per als companys que per diverses causes ja no hi són.
Dies abans, els organitzadors trauen a la Mare de Déu del fons marí per donar-li una neteja, perquè la imatge ha estat durant tot un any sencer a uns 18 metres submergida a la mar, on sol ser visitada sovint pels bussejadors que en el 15 d’agost, després de l’eucaristia,  l’acompanyen amb les seues llanxes i barques, ornamentades amb banderoles, per acompanyar-la de nou al fons. Allà,la imatge, és col·locada de nou sobre una llosa decorada amb ceràmica valenciana amb el Castell de Cullera i la inscripció “Centre de Busseig Delfín Cullera” pintats a mà. Els bussos fan un rotgle al voltant de la Mare de Déu per realitzar el ja tradicional besamans, amb el qual s’acomiaden d’ella.
Al 2017, com a característica especial, la mar va estar com en anys anteriors amb una calma i temperatura exquisides. Al seu retorn, al Club de Busseig Delfín Cullera, se celebra anualment, un àpat a partir del qual, ja es planeja la propera immersió.
Esta singular celebració completa la variada oferta d’activitats aquàtiques que oferix Cullera a l’estiu, tant a veïns com a visitants,- motos aquàtiques, pàdel surf, passejades en barca, flyboard, snorkel i la divertida banana- i permet el coneixement i difusió del fons marí local, que té una gran bellesa i diversitat, ja que hi ha molta riquesa en espècies que a més són cuidades i alimentades en el possible pels assidus submarinistes.