Actualitat Cullera

56 Edició del Concurs de Pesca a l’Hamot
56 Edició del Concurs de Pesca a l’Hamot
14/09/2017
Tomàs Juan guanya la 56a Edició del Concurs de Pesca a l’Hamot

El dia 15 d’agost, dia de la Mare de Déu, es va celebrar la 56 edició del Concurs de Pesca a l’Hamot a l’Estany de Cullera. Este concurs de pesca, que és el més antic de tota la província de València,  s’ha convertit en una tradició molt arrelada i molt ben acollida tant pels participants al concurs, com per veïns de l’Estany i de tota Cullera que no volen perdre’s l’ocasió de gaudir de la festa que el Club de Pescadors Esportius prepara cada any.
Pel que fa als premis, enguany Tomás Juan guanyà el concurs amb 38 captures que sumaven un total de 8 quilos i 300 grams. En segon lloc va quedar Raül Saez, qui va aconseguir un total de 35 captures i un pes de 5 quilos i 500 grams; mentre que el tercer premi se’l emportà José Jover, amb 21 exemplars que pesaren 4 quilos i 950 grams.  A més, en esta ocasió, la peça més grossa la va capturar també José Jover, amb un exemplar de llisa que pesava 850 grams.
En la categoria de Juvenils, per segon any consecutiu el el campió va ser Ismael González, amb 12 captures amb un pes total de 1,7 quilos, i en segon lloc, també per segon any consecutiu, va quedar Ivan Peris amb 550 grams de peix.
D’altra bnda, pel que fa al desenvolupament de la jornada,  en esta ocasió l’esmorzar dels membres de la directiva del club, autoritats, músics i premsa tenia lloc a la Terrassa del restaurant Casa Salvador, on tots pogueren compartir bons moments entre menjar i beguda, prèviament al passeig de Sant Andreu per l’Estany.
El santet, ben acompanyat pels músics, va fer tot el recorregut pel tram on estaven els 31 concursants aprofitant els últims moments abans de les 12 del migdia, quan es donava per finalitzada la competició.
Una vegada es va recollir tot el peix capturat (que complira la mida mínima), es va procedir a pesar-lo per determinar qui era el guanyador del Concurs del 2017.
Conforme passaven les hores, s’anava sumant més i més gent a la festa, fins el moment de l’entrega de trofeus, on tots i cadascun dels participants van obtindre un premi. I és que el Concurs de Pesca a l’Hamot s’ha convertit en un referent en les festes de l’Estany, un event esportiu que cada vegada congrega a més gent a un paratge emblemàtic i de gran bellesa natural a Cullera..