Actualitat Cullera

Cullera al capdavant de platges excel·lents
Cullera al capdavant de platges excel·lents
14/07/2017
Les platges de Cullera estan al màxim nivell. Sis d'elles han sigut acreditades amb diferents certificats de qualitat. Concretament, Cullera ha renovat l'ISO 9001, l'ISO 14001, la Q de Qualitat i l'EMAS. Les platges certificades són la de Sant Antoni, el Racó, los Olivos, l'Escollera, Cap Blanc i el Far. En la província de València, Cullera és el municipi amb major nombre de platges acreditades com a excel·lents. La directora general de Turisme, Raquel Huete, va lliurar a l'alcalde de la localitat, Jordi Mayor, estos distintius en l'acte de les banderes Qualitur 2017, celebrat en l'Hotel Sicania el passat 19 de juny.

Un total de 35 municipis participaren en el lliurament de banderes organitzat per l'Agència Valenciana de Turisme; representant el 51 % de les localitats costaneres La valenciana és la segona comunitat autònoma amb major nombre de platges certificades amb un total de 109 certificats en 175 platges.
La bandera Qualitur reconeix l'esforç dels municipis que oferixen platges amb aigües netes i arenes cuidades a més de prestar els servicis de vigilància que garantixen la seguretat dels banyistes. Qualitur també premia els servicis higiènics, les zones d'oci, els equipaments lúdics i educatius a més de mesures de protecció ambiental i la garantia d'accessibilitat universal.
En la seua intervenció, l’alcalde, Jordi Mayor, es mostrava satisfet pel lideratge de Cullera i posava en relleu els esforços que està duent a terme l'ajuntament per a millorar els servicis en les platges, donat que són  el major aparador turístic de la població. En eixe sentit, l’alcalde va destacar l'ampliació del servici de socorrisme durant els dos últims anys així com la creació d'un nou punt accessible este estiu que convertix Cullera en una de les localitats costaneres líder en la facilitació de l'accés a les platges a les persones amb mobilitat reduïda. L’alcalde també va reivindicar la inversió que representa per als consistoris el manteniment de la costa «encara que després no tinguem competència sobre moltes matèries que ens afecten directament».
Aixi mateix, i davant els càrrecs públics presents i representants del món empresarial de Cullera, l’alcalde es va comprometre a seguir incrementant els esforços «perquè el sector turístic va vent en popa i és la nostra obligació posar tots els recursos disponibles per a reforçar les bones xifres que avalen la gestió que estem duent a terme»,.
A l'acte també assistiren el regidor de Platges, Salva Tortajada; el responsable de Medi ambient, Hugo Font i l'edil de Turisme, Javier Cantos.