Actualitat Cullera

Balanç de la Nit de Sant Joan
Balanç de la Nit de Sant Joan
14/07/2017
Milers de persones tornaren a triar Cullera per a celebrar la nit de Sant Joan; una celebració que al 2017 va trancórrer dins de la normalitat. Un dispositiu especial de neteja va recollir al voltant de 14 tones de fem a les platges. La xifra és molt superior a la de l'any passat (3,6 t), fet que s'atribuïx a la major afluència de visitants, sent la zona de Sant Antoni on es concentrà la major part dels residus en ser el punt que congrega a més assistents a la popular celebració. Com l’any passat, l'ajuntament havia delimitat novament les fogueres a la zona de la badia entre els edificis Arensol i l'Hotel Sicània.

La celebració de la nit de Sant Joan va transcórrer dins la normalitat a Cullera. De fet, a primera hora del matí de l’endemà les platges estaven ja preparades per al seu ús per part dels milers de banyistes, donat que els servicis de neteja municipals treballaren de valen per retirar els residus dipositats en l'arena i en alguns punts del passeig marítim.
El dispositiu especial va recollir al voltant de 14 tones de fem, segons dades de l'edil de Platges, Salva Tortajada. La xifra és molt superior a la de l'any passat (3,6 t), fet que s'atribuïx a la major afluència de visitants, sent  la zona de Sant Antoni on es concentrà la major part dels residus en ser el punt que congrega a més assistents a la popular celebració.
Com l’any passat, l'ajuntament havia delimitat novament les fogueres a la zona de la badia entre els edificis Arensol i l'Hotel Sicània. La mesura, encara que no sempre s'ha respectat, ha donat bon resultat, ja que el treball per als operaris han resultat més àgil i efectiu, segons indicava Tortajada.
Nit tranquil·la
D'altra banda, l'edil responsable de la Policia Local, Mª José Terrades, ha destacat que en termes generals la nit de Sant Joan d’enguany ha sigut més tranquila que l'any passat.
Enguany hi ha hagut menys comes etílics, 7 enfront dels 8 del Sant Joan passat i els 20 del 2015. Tampoc s'han produït agressions d'importància posat que només s'ha hagut d'intervindre en dos baralles de caràcter menor.
No obstant això, en la platja de l'Estany, la Policia Local identificà als autors d'un acte vandàlic, veïns de fora de Cullera que es van dedicar a cremar les passarel·les de fusta.
Pel que fa a denúncies, va hi haure dos per pertorbació de l'ordre públic, tractant-se de casos aïllats. D'altra banda, la Policia Local va participar en la detenció de l'autor d'un intent de robatori en un club social, que havia aprofitat la nit festiva per a perpetrar l'acció.