Actualitat Cullera

El Goya Gallery Restaurant de Valčncia guanya el II Concurs Nacional de Paella de Cullera
El Goya Gallery Restaurant de Valčncia guanya el II Concurs Nacional de Paella de Cullera
15/06/2017
El Club de Tenis de Cullera aconseguix un meritori segon lloc i el Vinotinto Valencia queda tercer

El Goya Galery Restaurant de València s'ha erigit en guanyador de la segona edició del Concurs Nacional de Paella de Cullera. El seu xef, Fernando Navarro Navarro, acompanyat de la seua ajudant, Cinta Pérez, arreplegava el primer premi valorat en 2.500 euros, lliurat pel president de la Generalitat, Ximo Puig.
El segon premi (2.000 euros) va ser per al Club de Tenis de Cullera, guardó que lliurava l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, a la seua cuinera, Josefa Rodríguez Talavera, i al gerent, Rafael Aragó Bixquert.
Per la seua banda, el tercer guardó se l'emportava el jove establiment Vinotinto Valencia (1.500 euros). El seu cuiner, Javier Van Gemert García, i el seu ajudant, Juan Roldán Usó, rebien el reconeixement de mans del president de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV), Manuel Espinar.
El jurat d'experts, presidit pel pare de la gastronomia valenciana, Salvador Gascón, i compost per personalitats del món de la cuina com el dos vegades Estrella Michelin Kiko Moya o el finalista del programa Top Chef, Alejandro Platero, van tindre una difícil elecció entre els 17 participants en el certamen per l'alta qualitat dels arrossos presentats.
Les paelles es cuinaven el 23 de maig en el 'Paella de Cullera Village', situat a la plaça de la Constitució (Oasi), al costat del passeig marítim. El públic es congregava al voltant del recinte per a vore als millors cuiners valencians en acció pugnant per cuinar la paella cullerenca que es coronaria com la millor d'este 2017. En diverses tandes, el jurat va anar tastant els arrossos mentre el públic va poder degustar el plat.
Gran esdeveniment tot l'any
L'organització del concurs, que enguany s'ha dut a terme entre l'Ajuntament de Cullera, l'Associació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Cullera i la Ribera Baixa —presidida per Juan Femenía— i la Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV), s'ha felicitat per la consolidació d'un projecte que ha aconseguit la màxima implicació del sector de la restauració. De fet, inicialment va ser concebut amb caràcter biennal i finalment la demanda hostalera l’ha convertit en anual.
Pel que fa als discursos, l’alcalde de Cullera va posar valor la gastronomia local, com a motor de l'economia que genera ocupació i riquesa. Ximo Puig, per la seua part, va remarcar la qualitat del producte gastronòmic de Cullera: «Paelles hi ha moltes, però hem de vetlar per la qualitat dels productes i no acceptar qualsevol paella. La de Cullera és una bona paella i esdeveniments com este tindran sempre el suport de la Generalitat». També el president de la FEHV posava en valor la gastronomia com a sector que en estos moments tira de l'economia, i valorava positivament iniciatives que, com el Concurs Nacional de Paella de Cullera, aposten per impulsar al sector.
Salvador Gascón va agrair el gran suport rebut pel concurs que ell va idear amb la creació de la recepta original de la Paella de Cullera. Embargat per l'emoció va pronunciar un breu discurs, que va tindre com a resposta una sonora ovació del públic en reconeixement a la labor del geni.
Participants
Els 17 competidors d'esta segona edició de la Paella de Cullera han sigut el Vinotinto de Valencia, Chef Amadeo de Gandia, Restaurant Miguel y Juani de l'Alcúdia, Restaurant la Granja de Sueca, Restaurant Casa Granero de Serra, Restaurant Natzaret de Puçol, Pilar Restaurant d'Artana, Goya Gallery Restaurant de València, La Taula de Llíria, Restaurant El Racó de Meliana, Restaurant Mosaico de València, Restaurant Casa Macario de Tavernes de la Valldigna, Gambrinus de Setaigües, Avinguda 2.0 de Massamagrell i els triomfadors de la preselecció local celebrada el passat 3 de maig: Restaurant Club De Tennis, Restaurant El Rincón del Faro i el guanyador, Restaurant El Blanco.
Han completat el jurat Santos Ruiz Álvarez gerent de la DO Arròs de València; Alfredo Alonso Nuñez del Restaurant Rías Gallegas; Javier González del CdT, Nuria Sanz de l'Estibador; Fausto Clemente del Grupo REX, Juan Lagardera, director de l'Almanaque Valenciano i Iván López de Cami Vell i guanyador del concurs de postres de l'any passat.
El concepte
La Paella de Cullera és una nova creació culinària que s'emmarca dins del projecte de rellançament turístic de Cullera. Basant-se en la filosofia de la gastronomia de Quilòmetre 0, busca fomentar els productes locals i atraure els amants de la bona taula, un perfil de visitant amb poder adquisitiu mitjà-alt.
La Paella de Cullera es cuina amb brou de peix de roca; llagostins de la llotja de Cullera; sepionet sense tinta i amb la seua melsa; roger; figatells d'escorpa; arròs de la varietat J. Sendra (Arròs Señorial); oli d'oliva d'Énguera; tomaca fresca de Cullera per a sofregir; pebre roig i safrà de bri. La particularitat és que tots els productes del mar són de la llotja de la ciutat.