Actualitat Cullera

Cullera es posiciona com una de les destinacions valencianes que garantix la qualitat turística
Cullera es posiciona com una de les destinacions valencianes que garantix la qualitat turística
15/06/2017
Nou empreses, el Castell i la Tourist Info obtenen el certificat SICTED que acredita l'atenció satisfactòria al visitant

Cullera aposta per l'excel·lència com a senyal d'identitat de la seua oferta turística. En eixa tasca empresaris i ajuntament caminen de la mà en un ambiciós projecte que ha posicionat el municipi com un dels pocs de la província que garantix de forma acreditada la qualitat turística al visitant.
Recentment, un total de nou empreses i dos servicis públics del consistori han rebut el distintiu SICTED. Este segell certifica el compliment d'uns exigents requisits d'atenció al visitant i reconeix l'esforç i el compromís amb la qualitat i la millora contínua, alhora que distingix les empreses i entitats que l'ostenten respecte de la seua competència.
L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor; la Directora General de Turisme, Raquel Huete, i el regidor de Turisme, Javier Cantos, van fer lliurament dels mateixos als participants. Restaurants, hotels, centres d'oci i els servicis turístics municipals es troben entre els reconeguts.
Mayor ha assenyalat que el govern municipal està bolcat en iniciatives de tota mena per convertir Cullera en una destinació turística que destaque per la seua atenció exquisida al visitant. Per açò convidava altres empreses a sumar-se al programa, en el qual la Comunitat Valenciana és capdavantera a Espanya, ja que és la segona destinació turística del país amb més distintius SICTED.
L’alcalde també va agrair el suport que l'Agència Valenciana de Turisme (AVT) està mostrant a les iniciatives turístiques de Cullera.
Per la seua part, la Directora General de Turisme, Raquel Huete, destacava que el mèrit de la millora en la qualitat turística és de l'«esforç dels empresaris» que estan fent en les diferents destinacions implicades en el programa de qualitat.
Empreses i entitats reconegudes
En el cas de Cullera les empreses i entitats acreditades amb el segell SICTED són la Tourist Info, el Castell, Apartahoteles El Faro, Hotel Costa San Antonio, Hotel Santa Marta, Hotel Cullera Holiday, Hotel Sicania, Hostal-Restaurant 'El Cordobés', Restaurant l'Illa, Restaurante Mare Nostrum i el parc aquàtic Aquopolis.
El SICTED és un projecte per a la millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per TURESPAÑA i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. L'Agència Valenciana del Turisme és la que coordina el projecte a la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de la Cambra de comerç de València, entitat que presta els servicis  d'assistència tècnica.
Té com a objectiu la implantació d'un nivell de qualitat homogeni en els servicis oferits dins d'una mateixa localitat i certificar-lo mitjançant un distintiu de reconeixement. Este  mètode de gestió està basat en la millora contínua i té com a finalitat última la satisfacció del client.
Per a cada empresa o servici turístic adherit establix un pla de formació, visites d'assistència tècnica per part d'assessors homologats, tallers col·lectius, grups de treball que desenvolupen propostes de millora per a la destinació i avaluacions que contrasten l'adequació de l'empresa o servici als estàndards de qualitat. Actualment a Espanya hi ha 213 destinacions SICTED, 24 d'elles a la Comunitat Valenciana.