Actualitat Cullera

La recreació del saqueig de Dragut, nou atractiu turístic
La recreació del saqueig de Dragut, nou atractiu turístic
15/06/2017
El 27 de miag de 2017, el pirata turc Dragut tornà a Cullera, amb la intenció de saquejar-la novament, de la mà d’una recreació històrica que va fer reviure als veïns i turistes aquell episodi mític de la història local.

L'activitat a més de recuperar la llegenda de Dragut, es va convertir en un esdeveniment en un revulsiu turístic, que va superar fins i tot les expectatives en quant al nombre de seguidors, de tal manera que per a pròximes edicions els organitzadors ja pensen en la col·locació de tanques i entarimats per facilitar tant la tasca i mobilitat dels actors, com la visibilitat de les escenes per al públic.   
L’assalt
Els pirates, armats amb llances, espases i gumies, aparegueren per sorpresa en l'embarcador del carrer del Riu a bord d'un vaixell en el que era l'antic pont sobre el Xúquer i des d'ací iniciaren la seua incursió en la ciutat mentre sembraven el terror per la zona centre fins al Pati de l'Església, com fa cinc segles. Dos hores d’entreteniment, que van submergir al públic assistent en un context històric que ha generat moltes llegendes.
L'objectiu, segons la regidora de Patrimoni Històric, Amparo Jover, era recrear amb fidelitat els successos que van ocórrer el 25 de maig de 1550 quan el pirata va penetrar pel riu fins a la Vila i va assetjar i segrestar  dones i xiquets, emportant-se un quantiós botí a canvi de l'alliberament d'estos.
Per a l’ocasió, Cullera va comptar amb la col·laboració d'actors i veïns que van voler participar disfressant-se d'hortolans i pirates.
Un museu únic
Els amants de les llegendes, troben a més, en l'actualitat a la zona del Far de Cullera, l'únic museu d'Espanya dedicat a la Pirateria just en la cova en la qual Dragut es va amagar amb els seus hòmens per atacar la localitat.