Cultura Cullera

Festes Majors: Agustín Olivert Arlandis (1855-1927): un home, un exemple.
Festes Majors: Agustín Olivert Arlandis (1855-1927): un home, un exemple.
15/04/2014
Pràcticament des de la seua fundació, l'associació Cullera Laica ha vingut realitzant actes culturals amb motiu de les Festes Majors de Cullera. Per a les festes d'enguany, Cullera Laica vol recordar i homenatjar a Agustín Olivert Arlandis (1855-1927); sens dubte, una de les persones més insignes de Cullera i a qui el poble més agraït pot estar, tant pel seu llegat material com per l'immaterial.

El lema de l'acte, "Agustín Olivert Arlandis (1855-1927): un home, un exemple", està basat en el títol d'un panegíric d'autor desconegut que el diari El Pueblo va publicar en portada pocs dies després de la defunció del filàntrop cullerenc. L'acte, que pretenem que siga molt esmerat i amé, inclourà una projecció audiovisual sobre la Cullera què va conèixer Agustí Olivert Arlandis, parlaments sobre la seua vida i obra, lectura d'alguns fragments d'escrits seus, recitat de poemes dedicats pel seu germà Lamberto, interpretació de música selecta (cançons i instrumental) relacionada d'alguna manera amb ell, i una recreació del panegíric que dóna nom a l'acte. (Al menys, en tot això estem treballant en el moment d'escriure esta ressenya). L'acte està programat per al 30 d'abril (dimecres) a les 19:30 hores, al Saló d'Actes del Conservatori Professional de Música "Rafael Taléns" de Cullera. Entrada lliure.
Tres dies després, dissabte 3 de maig, tindrà lloc una nova edició de la "ruta laica": una visita guiada als llocs de Cullera relacionats amb el laïcisme o llibertat de pensament, com la Casa de Palomes, L'Escolaica o l'antic cementeri civil, entre altres. En efecte, l'èxit que va tindre la ruta laica en les festes de l'any passat, ens ha animat ha organitzar-la novament. L'eixida serà des de la parada d'autobusos de la Rambla Sant Isidre. Part del recorregut es farà en autobús i part a peu. Cada participant podrà recollir un dossier de la ruta laica. Venda anticipada de tíckets a la Casa de la Cultura.
Bones festes a tothom!
Cullera Laica, març de 2014
Agustín Olivert Arlandis (1855-1927): un home, un exemple
Avanç aproximat del programa
30 d'abril (dimecres) a la Sala d'Actes del Conservatori Professional de Música de Cullera
Apertura de l'acte
Agustín Olivert Arlandis: el seu poble, la seua vida i el seu llegat
parlaments amb projeccions de fotografies
El pensament d'Agustí Olivert Arlandis a través dels seus escrits
lectures
Tres poemes de Lamberto Olivert Arlandis relacionats amb Agustí Olivert Arlandis
recital
Cinc peces musicals relacionades amb Agustí Olivert Arlandis
breu concert
Agustín Olivert Arlandis (1855-1927): un home, un exemple
Recreació multimèdia del panegíric "Un hombre.-Un ejemplo" d'«Arcadio», publicat pel diari
El Pueblo de 25 d'agost de 1927
Ofrena, descobriment del retrat d'Agustín Olivert Arlandis i tres peticions a l'Ajuntament
Cloenda de l'acte
Cullera Laica, 3 d'abril de 2014