Política Cullera

La gestió de Sanjuán situa a les famílies de Cullera com les més pobres de la Ribera
La gestió de Sanjuán situa a les famílies de  Cullera com les més pobres de la Ribera
15/04/2014
La localitat és la que té la renda familiar mensual més baixa de la comarca i també està per davall de la mitjana nacional i autonòmica


Un recent informe de la consultora AIS, basat en les dades oferides per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), revela que la renda disponible de les famílies de Cullera és la més baixa entre les localitats de la Ribera que compten amb més de 10.000 habitants.
Segons les xifres facilitades, cada unitat familiar cullerenca ingressa de mitjana 1.725,58 euros al mes, enfront dels 1.924,24 d'Alberic, la població que encapçala el llistat. Per davant també se situen en este ordre: l'Alcúdia (1.919,59 euros), Alginet (1.908,07), Carcaixent (1.891,63), Sueca (1.887,50), Alzira (1.877,68), Carlet (1.864,53), Algemesí (1.853,34) i Benifaió (1.835,94).
D'esta forma, les famílies de la capital turística de la Ribera disposen de quasi 200 euros mensuals menys que les de la població que obté el millor resultat. Encara que si es realitza la comparació amb les estadístiques nacionals i autonòmiques, la situació també resulta alarmant. Cullera se situa per sota de la mitjana d'Espanya (1.916 euros mensuals) i la de la Comunitat Valenciana (1.885).
Els indicadors anteriors afermen el que ja viuen en el seu dia a dia les famílies cullerenques: l'empobriment experimentat de forma progressiva i incessant al llarg dels últims anys a causa de l'increment de l'atur, com a conseqüència de l'abandó de les polítiques turístiques i el foment de la rajola com a única alternativa, així com de l'increment abusiu dels impostos.
Localitat arruïnada
El líder socialista, Jordi Mayor, ha responsabilitzat a la gestió municipal realitzada durant l'última dècada d'haver situat a Cullera al capdavant de tots els registres econòmics negatius. «Sanjuán ens ha fet capdavanters en deute, atur, pobresa i emigració», ha lamentat hui. «Eixe és l'únic balanç polític que pot presentar després de més d'una dècada en el poder, una herència enverinada que ens deixa una Cullera arruïnada, desfeta i un ajuntament sense rumb».
Per a Mayor, «a les famílies de Cullera els va molt mal amb Sanjuán i el PP perquè hui són més pobres que fa deu anys, tenen menys drets, menys prestacions socials, menys treball, menys perspectives de futur i en l'única cosa en el que han guanyat ha sigut en endeutament i sofriment».
Prioritzar les polítiques socials
Mayor ha exigit al PP que «reaccione immediatament davant esta alarmant situació» i ha afirmat que el futur govern socialista de Cullera, que pretén encapçalar amb la confiança dels ciutadans a partir de 2015, no solament haurà de posar les eines necessàries per a iniciar el canvi el model econòmic, sinó que haurà de prioritzar les polítiques socials, si s'aconseguix el manteniment de les competències, per a evitar que cap veí quede exclòs socialment.
«Cal un govern municipal que garantisca la cobertura de les necessitats bàsiques dels seus conciutadans, fomente l'educació perquè a través de la formació existisca igualtat d'oportunitats i de progrés per a tots, independentment del seu estatus social, i pose per davant de tot a les persones», ha conclòs.
Cullera. 20-03-2014.
PSPV- PSOE