Política Cullera

Els Socialistes critiquen la pujada del IBI
Els Socialistes critiquen la pujada del IBI
15/02/2012
El dilluns 9 de gener va tindre lloc a la seu dels socialistes de Cullera una roda de premsa en la qual el líder de l’oposició, Jordi Mayor va analitzar la situació actual del municipi, cóm afecten a Cullera les mesures presses pel Govern de Rajoy i la discriminació que pateix Cullera en els pressupostos de la Generalitat.


Ja des d’un començament, el portaveu de l’oposició va deixar clara la seua preocupació per la situació crítica que travessem a causa dels deutes. Una situació que està afectant a molts treballadors, com ara els del SAV, per la “ineficàcia i nefasta gestió econòmica de l’Ajuntament des de fa 10 anys”, comentava Mayor.
Un dels punts que varen destacar en la roda de premsa va ser el de l’increment del IBI, mesura pressa a nivell nacional però que, a més, afecta greument el cas de la nostra localitat, ja que els darrers 10 anys s’ha pujat de manera incorrecta este impost en Cullera i per eixa irresponsabilitat, ara cal pagar un 10% més.
Mayor considera que “són diners que no deurien pagar els ciutadans” i afirmava “Serem líders en pagar contribució”.
També varen aprofitar per exposar les peticions que el grup socialista ha fet per a millorar Cullera com ara la piscina municipal, un pàrquing més ampli per a l’estació de tren, un nou col·legi públic per poder llevar els barracons actuals de l’Escolaica, que es lleve el pas a nivell de la partideta, posar en marxa el Centre de Dia que ja porta 2 anys acabat (o bé que facen una cessió del mateix a l’ajuntament per a que les associacions el puguen utilitzar), una nova residència d’ancians o l’adequació de l’actual... entre altres coses. Totes estes peticions han sigut ignorades i “l’ajuntament no ha segut capaç de fer que la Generalitat (governada pel PP) ens faça més cas”.
I tornant al tema del IBI, els socialistes explicaven que l’Ajuntament va a recaptar un milió d’euros amb este impost. Mayor i la resta del partit sol·liciten que es faça un debat sobre què fer amb eixos diners del poble, no que els exposen les decisions ja presses. El que volen és demanar coses que utilitzen els ciutadans de Cullera i, també reclamar que el proper any es baixe novament la contribució perquè “els ciutadans no tenen per què pagar la mala gestió econòmica de Sanjuan”.
El líder de l’oposició resumia la nostra situació actual amb les paraules “Cullera té les malalties de fora i a més les de Sanjuan i el PP”.