Salut Alzira

Prevenció de riscos
Prevenció de riscos
15/07/2019
El Centre de Salut d'Alzira evacua les seues instal·lacions per un simulacre d'incendi

El Centre de Salut Alzira I, situat al carrer La Pau, evacuà unes 250 persones per un simulacre d'incendi el passat 27 de juny. Usuaris, professionals del centre sanitari, personal del Centre de Salut Pública d'Alzira, de la Unitat de Conductes Addictives i de la Unitat de Salut Mental, participaren de l’acte.
L’evacuació del centre, que compta amb tres plantes, s’efectuà poc després de les 12.30 hores, després que un treballador donara la veu d 'alarma en detectar un foc (simulat pels mateixos bombers) a la biblioteca del centre de salut.
Després de desallotjar la zona afectada i, davant la impossibilitat d'apagar el foc amb extintors, el Cap d'Emergència designat en el Pla de Seguretat del centre de salut per a estos casos, declarava l'evacuació completa de l'edifici.
Amb l'objectiu que l'assaig fóra el més real possible, el simulacre es va fer en horari de plena activitat assistencial i sense avisar prèviament a treballadors i pacients, que desallotjaren l'edifici sense incidents.
Segons la coordinadora del Servei de Prevenció de Riscos del Departament de Salut de la Ribera, Carmen Martí, “l'assaig comportava diverses dificultats, en tractar-se d'un edifici gran, de difícil accés per als bombers i forces de seguretat per la seua ubicació en ple nucli urbà”.
El simulacre comptà amb la intervenció del cos de Bombers d'Alzira, Guàrdia Civil, Policia Local, Ajuntament i el Centre de Coordinació d'Emergències-112.
A l’assaig també es recreà l'atenció urgent de diversos ferits i el rescat de diversos professionals sanitaris atrapats en consultes envoltades pel fum i el foc.
Després del rescat i posterior recompte de persones en el punt de reunió establit en el Pla de Seguretat del centre de salut, es donava per finalitzat el simulacre i el centre reprenia  la seua activitat assistencial habitual.