Oci Cullera

85 anys de Cassalla Cerveró
85 anys de Cassalla Cerveró
12/07/2019
Sembla l’altre dia quan encara sobreeixien de la destil·leria les llargues cues amb les marraixetes de vidre envoltades amb vímet. O quan encara es pegaven a mà totes les “pegatines” de cada elaboració. I la veritat és que l’essència de la destil·leria no ha canviat gens. Tot es modernitza per poder seguir avançant. Però tots els processos que realment ens identifiquen i ens diferencien segueixen intactes.

Apart de ser experts en anisats, eren molts productes els que s’elaboraven; Peppermint, Anís Dulcinea, Ginebra Seca, Crema de Moka, Anís el Fallero, i molts més... Però hi ha una que sempre ha destacat:  La Cassalla Cerveró.
Sols és una beguda? Nosaltres la considerem un bé que pertany a tots els valencians, que han fet propi, que ens uneix, i que ens caracteritza. Qui no recorda al seu avi, tio, pare, amiga o germà, en aquell instant abans de començar un “esmorzaret”, en el que algú crida: “Ens fem l’arrancaora”? Aquella expressió volia dir més que sols fer-se un xupitet de Cassalla Cerveró amb amics, era la senyal de que anava a ser un gran dia que sols acabava de començar. O quan s'estava fent la paella, tota la colla de amics i amigues es reunien front al caldero, brindaven amb Cassalla i apareixia un somriure. Aquell acte realment volia dir que no importava el resultat de la paella, importava el fet d’estar tots junts disfrutant amb companyia.
I és exactament això el que la Cassalla Cerveró sempre ha representat, un moment de somriures, amics i diversió.  Sense oblidar mai la festa valenciana, LES FALLES, on la nostra beguda mai pot faltar! I no és més veritat que en qualsevol casal de falles, quan es crida allò de: Cassalletaaaa!! Qui ne vol?? No importa si tens 23, 45 o 69 tots es reuneixen per a brindar al voltant d’una mateixa beguda i alcen el braç per demanar-ne una!
Justament, serà al 2020 quan la Destilería Cerveró amb la 4ª generació al càrrec de la gerència, celebrarà 85 anys. Volem fer-ho d’una manera molt especial. Amb una botella única i autèntica. Amb detalls gravats en el vidre que tenen un gran significat, com les flames al coll de la botella, ja que són un element indispensable en la vida dels valencians; per a cremar una falla, fer una paella a llenya. I a nosaltres, com a empresa també, doncs encara seguim elaborant amb el mateix mètode des de 1935 i destil·lant amb llenya de taronger.
Altre detall que hem inclòs a la botella és l’antic escut de Cullera, i el que no podia faltar és el seu origen, el nom del poble i de València, per a no oblidar mai d’on venim i inclús que seguim avançant!
Destileria Cerveró
Asiel Pedrós