Falles Cullera

Falla Rei En Jaume I – Activitats del mes de juny
Falla Rei En Jaume I – Activitats del mes de juny
12/07/2019
Falla Rei En Jaume I – Activitats del mes de juny

Nit de microteatres en valencià
Continuem apostant per les activitats culturals en valencià. El passat divendres 7 de juny vam organitzar una nit de microteatres al nostre cau faller amb la col·laboració de la companyia Teatre Estable Faller, que ens van representar les comèdies “When I fall in Love” i “Un favor enorme”. Els microteatres són unes peces teatrals curtes, d’uns 15 minuts, que estan pensades per a ser representades en espais reduïts, i amb una escenografia molt bàsica. Va ser una experiència molt entretinguda, que vam gaudir tant els fallers com els mateixos actors, que es desplaçaren a una comissió de fora de València per primera vegada. Els actors, que es van sentir com a casa, ens van representar altra peça en acabar de sopar. Des de la comissió agraïm la seua presència al nostre cau faller, i ja els esperem per a reviure aquesta experiència.
Participació en la Runcàncer
Per segon any consecutiu hem participat en la carrera solidària contra el càncer organitzada per AECC i la Diputació de València, que es va celebrar al passeig marítim diumenge 16 de juny. Un nombrós grup de fallers i membres del grup de dones col·laboradores van córrer i marxar a la cursa 5k i a la marxa 3k respectivament. En acabar la cursa agafarem forces esmorzant tots junts i dinàrem al cau faller una bona paella. En definitiva un gran dia esportiu, solidari i faller.
Un Sant Joan festiu, cultural i sostenible
Ja hem donat la benvinguda a l’estiu i a la nostra comissió ho hem fet de la millor manera possible: amb un sopar a la fresca. El dissabte 22 de juny celebràrem la festivitat de Sant Joan amb un sopar al carrer que precedia una nit de festa i gran ambient faller. Les activitats començaren al capvespre, amb un taller de sostenibilitat ambiental per als més menuts, que aprengueren, entre altres coses, a reciclar en la nostra llengua. A més, la delegació de cultura va preparar la III mostra Per Sant Joan bacores... Dites i refranys!,  que aquest any recollia diversos fraseologismes dedicats al solstici d’estiu. En aquestes línies sols ens queda agrair al grup de dones col·laboradores la preparació del sopar, que com és habitual incloïa la tradicional coca de llimona i l’aigua llimó, al veïnat per la seua paciència, i a tots els fallers i falleres que feren d’aquesta festa una nit única.
Sopar d’intercanvi de vares
La nit del divendres 28 de juny es va celebrar el tradicional sopar d’intercanvi de vares on s’acomiadava a Susi Melià com a presidenta de la Junta Local Fallera, i es donava la benvinguda a Jose Luís Renart, nou president. Així mateix quedava ratificat Javier Cerveró com a regidor de Falles i Jordi Mayor com a president Nat. Membres de la nostra comissió van assistir a aquest acte on també es dóna la benvinguda i s’acomiada als nous membres de la JLFC i als delegats de JLFC de les comissions. En definitiva una nit de germanor fallera que concentra fallers de totes les comissions.