Cultura Cullera

Concert Solidari “Les veus de la memòria”
Concert Solidari “Les veus de la memòria”
12/07/2019
El passat dia 6 de juny a l’auditori del mercat va tindre lloc el concert solidari a benefici d´Afacu “Canta amb el cor” a càrrec del cor “Les veus de la memòria” format per 48 persones de entre 55 i 92 anys amb diagnòstic de malaltia d´alzheimer i 10 veus a l’ombra, voluntaris que participen com a suport.

El cor es va formar l’any 2010 per iniciativa d’un estudiant en pràctiques en col·laboració amb el terapeuta musical de l’Associació d’Alzheimer de València amb una finalitat tan senzilla com la que els usuaris pogueren recordar alguna cançó i foren capaços de cantar-les junts. A partir d’ací es van plantejar nous reptes, cantar a dues veus, aprendre noves cançons... un camí que va donar el primer gran fruit i aconseguir el primer gran repte: actuar en el Palau de la Música. A partir d’ací el cor no ha parat d’actuar arreu de la geografia valenciana i a altres ciutats i pobles. L’actuació en el programa televisiu “Got Talent” va ser un gran pas que donà a conéixer el cor a milions de persones.
Aquest acte tan emotiu ens va demostrar que la música és una de les ferramentes més potents i emocionals del ser humà, capaç de persistir en la nostra ment i en el nostre cor, i de véncer contratemps i malalties tan importants com l’alzheimer. El cor “Les veus de la memòria” és la millor mostra d’aquest poder humà contra l’aïllament.
Volem donar les gràcies a l’Associació de familiars de persones amb alzheimer de València i especialment al seu cor “Les veus de la memòria” per donar-nos l’oportunitat de disfrutar i emocionar-nos amb aquest projecte. També volem agrair la col·laboració i el suport incondicional de l’Ajuntament de Cullera representat per l’alcalde Jordi Mayor i la regidora de Serveis Social Francesca Ortiz i fer-ho extensible a la resta de la corporació municipal. Gràcies també, per descomptat a tots els membres d’AFACU, voluntariat, treballadores i com no a familiars, socis i amics.
Junta Directiva Afacu