Actualitat Sueca

V Jornada de Psicoeducació en Salut Mental
V Jornada de Psicoeducació en Salut Mental
12/07/2019
L’Associació de Familiars i Malalts Mentals de la Ribera Baixa (AFEMRB) junt al Centre de Convivència Terapèutica va organitzar a la Casa de la Cultura de Sueca, la “V Jornada de Psicoeducació en Salud Mental” per abordar el tema de la depressió, en tot el cicle vital, des de la infància fins l’edat adulta.

Segons els organitzadors, l’objectiu d’esta jornada és donar informació, visibilitzar i normalitzar les malalties mentals, fer vore que són malalties que requereixen també d’un tractament com qualsevol altra i que cal perdre la por per demanar ajuda als professionals.
La jornada comptà amb la participació de Salvador Campillo, primer tinent d’alcalde i regidor en funcions de Sanitat; la dra. Begoña Frades, responsable de l’Oficina Autonòmica de Salut Mental; el  dr. Joan Paredes, Subdirector General de Promoció de la Salut i Prevenció del Departament de Salut de la Ribera i Xavier Teodoro, director d’Infermeria d’Atenció Primària.
Les ponències van estar a càrrec de la dra. Mónica Portillo, Psicòloga Clínica de la Unitat de Salut Mental Infantil i Adolescent de Sueca; el dr. Guillem Lera, Psiquiatra de la Unitat de Salut Mental de Sueca; Gloria Melero Cebolla, Terapeuta Ocupacional de AFEM RB i  Carolina Martí Asunción, Psicòloga de AFEM RB.
En la jornada participaren com a públic alumnes del col·legi Mª Auxiliadora, de les Escoles Jardí de l’Ateneu, membres de l’AMPA del Col·legi Nstra. Sra. de Fàtima i de la Mancomunitat de la Ribera Baixa.
Els ponents van centrar les seues intervencions en explicar les causes i els factors externs que influeixen, els símptomes i el tractament que existeix tant a nivell psicoterapèutic com a nivell farmacològic en les diferents etapes, tot amb l’objectiu principal de conscienciar la població d’un problema que és cada dia més freqüent.