Actualitat Cullera

Cullera viu una multitudinària Nit de Sant Joan
Cullera viu una multitudinària Nit de Sant Joan
11/07/2019
Enguany s'han recollit 15 tones de fem, quatre menys que l'any passat malgrat la major afluència de visitants

Cullera ha viscut el Sant Joan més multitudinari que es recorda. La coincidència de la festivitat en diumenge i el fet que el 24 de juny fora festiu autonòmic ha propiciat que la ciutat costanera haja rebut desenes de milers de visitants que deixen un bon sabor de boca en el sector turístic en plena inauguració de l'estiu.
Els accessos a la localitat foren complicats i els aparcaments municipals van aconseguir el 100 % d'ocupació.
Durant tot el dia i especialment a la vesprada va haver-hi un dispositiu de trànsit desplegat per la Policia Local i la Guàrdia Civil, ja que a més de ser diumenge i de la festivitat de Sant Joan, s'havien programat esdeveniments per part de locals privats que van concentrar a milers de persones.
Malgrat l'afluència massiva, la nit ha transcorregut dins la normalitat a Cullera. La regidora de Policia Local, María José Terrades, ha ressenyat que la tranquil·litat ha sigut la nota dominant.
Menys residus
Les restriccions a les platges de Cullera durant la festivitat de Sant Joan comencen a donar els seus fruits. La presència de vidre en els arenals s'ha reduït un 50% respecte a anys anteriors després de la nit més llarga i multitudinària.
L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha valorat positivament el resultat, ja que entén que «a poc a poc la gent està prenent consciència de la necessitat d'adoptar actituds cíviques i de respecte a l'entorn natural».
El primer edil, acompanyat pel responsable de la delegació de Platges, va supervisar en persona des de les 6 del matí la neteja després de la celebració. Més de mig centenar d'operaris municipals i de l'empresa concessionària de la recollida de residus van pentinar els 15 quilòmetres de costa de Cullera per a deixar-la en perfecte estat de revista.
Pràcticament a les 8, els arenals ja estaven lliures de residus en la seua majoria perquè els primers banyistes pogueren accedir amb normalitat en una altra jornada amb afluència massiva.
Enguany s'han recollit 15 tones de fem, quatre menys que l'any passat malgrat la major afluència de visitants. Es tracta d'una dada simptomàtica de la conscienciació ambiental de la població. Enguany, la regidoria d'Activitats Ambientals, dirigida per Bernat Escolà, ha llançat la campanya 'Residus zero' per tal d'evitar els plàstics d'un sol ús que després acaben tirats per la platja i contaminen l'entorn.
Un altre dels aspectes positius que deixa la  nit de Sant Joan és la neteja de les fogueres. Des de la regidoria de Platges, l'edil Salva Tortajada ha constatat que el repartiment de més de sis tones de llenya per part del consistori ha facilitat notablement la retirada posterior d'estos residus.
Enguany s'ha duplicat la llenya repartida, procedent de les podes efectuades pels jardiners municipals durant tot l'any. La fusta, lliure d'elements perillosos com per exemple els claus, s'usa com a alternativa a aquella que altres anys portaven els assistents a la revetla de Sant Joan.
Cal recordar que l'encés de fogueres estava limitat a la badia per tal d'evitar danys a les platges naturals. Això també facilita les labors de neteja i seguretat en concentrar en una mateixa àrea a la majoria dels assistents.