Actualitat Cullera

Mayor oferix a Compromís integrar-se en l'equip de govern
Mayor oferix a Compromís integrar-se en l
11/07/2019
L'alcalde proposa a la coalició portar diferents delegacions i que gestione Transparència

L'alcalde de Cullera va prometre en el seu discurs d'investidura «mecanismes de participació» en l'equip de govern a forces polítiques «afins» i el passat 20 de juny va materialitzar eixa proposta. Jordi Mayor es va reunir amb el portaveu de la coalició Compromís per Cullera, Hugo Font, per a oferir-li portar delegacions en el nou executiu municipal. Entre elles, es troba la de Transparència «com a mostra de la voluntat de l'actual executiu que les parets de l'Ajuntament continuen sent de cristall», en paraules del primer edil.
La màxima autoritat local considera «saludable» per a la democràcia que siga una altra força política la que gestione esta àrea com a «garantia que no hi ha res a amagar».
Jordi Mayor ha destacat la bona sintonia amb el portaveu de Compromís, anterior soci de govern del PSPV-PSOE. Font ja fou membre de l'executiu la passada legislatura com a seté tinent d'alcalde i responsable de les àrees de Medi Ambient, Règim Interior, Serveis Generals, Agricultura i Pesca.
Esperit del Botànic II
L'alcalde ha valorat «molt positivament» el vot de la coalició valencianista a la seua candidatura en la investidura i estima convenient que l'esperit del Pacte del Botànic II es mantinga a Cullera «adaptat a les noves circumstàncies determinades per la ciutadania en les urnes».
Cal recordar que el passat 26 de maig els cullerencs atorgaren una majoria absoluta històrica al PSPV-PSOE, que compta amb 14 regidors, mentre que la coalició Compromís va obtindre 2 edils, un menys que en els comicis de 2015.
Mayor entén que existixen «programes compartits» entre socialistes i valencianistes i que la presència de Compromís en l'executiu municipal «suma sensibilitats i altres formes d'entendre la política, la qual cosa afig pluralitat al govern».
Sense resposta
No obstant, a data de 3 de juliol en què tancàvem l’edició d’este periódic, Hugo Font, com a portaveu de la coalició Compromís per Cullera no s’havia pronunciat respecte de l’oferiment per formar part del nou executiu.