Actualitat Cullera

Sis Banderes Blaves onegen a Cullera este estiu
Sis Banderes Blaves onegen a Cullera este estiu
11/07/2019
El municipi turístic és el tercer de la Comunitat Valenciana amb més distintius de qualitat

Cullera és un referent turístic, ja que ostenta sis Banderes Blaves i és el tercer municipi en la classificació autonòmica pel que fa a este distintiu de qualitat de les platges. Segons l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, la intenció és ampliar estes banderes en els anys pròxims, però per a això cal una inversió que ix del contribuent local. Un «esforç» que beneficia al conjunt del sector turístic però que recau sobre la butxaca dels cullerencs, ha remarcat.
La concessió de les Banderes Blaves l'efectua la Fundació d'Educació Ambiental (FEE), que a Espanya està representada per l'Associació Ambiental i del Consumidor (ADEAC). La Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, a través de la Direcció General de l'Aigua, dóna suport i col·labora amb ADEAC acreditant la qualitat Excel·lent de l'aigua dels arenals valencians i el compliment dels criteris Bandera Blava per part de platges i ports esportius candidats durant la temporada de bany.
En la Comunitat Valenciana onejaran enguany un total de 150 Banderes Blaves, un 22,5% de totes les concedides a Espanya. Els criteris de concessió per a platges són cada any més exigents en relació al compliment dels estàndards de qualitat ambiental en el municipi; també pel que fa a servicis per als usuaris de les platges i el nivell de seguretat per als banyistes. Això fa que l'esforç dels ajuntaments per a mantindre els guardons siga cada vegada més gran.
L'acte de lliurament d’estos distintius va tindre lloc el 18 de juny a Cullera. A l’acte van  assistir representants dels municipis guardonats així com el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Francisco Javier Quesada i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer
Durant l'acte de lliurament de les Banderes Blaves de la Comunitat Valenciana, l’alcalde de Cullera va manifestar que esta legislatura ha de ser la que aborde l'infrafinançament dels municipis turístics. Per això va apel·lar a les Administracions superiors perquè siguen conscients de l'esforç que representa per a les arques municipals mantindre distintius com les Banderes Blaves, matèria en la qual la Comunitat Valenciana és líder a Espanya i que representa un fet diferencial respecte a altres destinacions turístiques competidores.