Especial Eleccions Cullera

La Ribera es queda només amb 2 diputats: Baldoví i Bastidas
La Ribera es queda només amb 2 diputats: Baldoví i Bastidas
14/05/2019
El cap de llista de Compromís és l'únic representant de la comarca al Congrés i Elena Bastidas recala a les Corts Valencianes

La comarca de la Ribera perd representació en els òrgans legislatius després de les eleccions del passat 28 d’abril: la propera legislatura comptarà únicament amb dos diputats de la comarca. Al Congrés dels Diputats el suecà Joan Baldoví, únic escó aconseguit per Compromís, serà també l'únic representant natural de la Ribera a l'hemicicle. Per la seua banda, Elena Bastidas, que durant 2015-2019 també va ser diputada al Congrés després d'encapçalar la llista del PP de la província de València a les eleccions del 20-D i el 26-J, va recalar com a número dos de la llista d'Isabel Bonig a les eleccions autonòmiques, comicis que s'han saldat amb Bastidas com l'única representant de la comarca a la cambra valenciana.
D’altra banda, el PSPV-PSOE ha guanyat les eleccions autonòmiques a la Comunitat Valenciana amb 28 escons. El PP se situa en 20 escons com a segona força política i Ciutadans és tercer amb 17. En quarta posició queda Compromís, amb 15 escons; Vox irromp en el parlament valencià amb 10 escons i Unides Podem obté 8 parlamentaris a les Corts.