Festes Majors de Cullera Cullera

IV Festival Marítim de Cullera
IV Festival Marítim de Cullera
15/04/2019
El Diluvi, El Tio la Careta, Els Catarres i La Fúmiga sonaran en les Festes Majors 2019

La regidoría de Festes de Cullera ha donat a conéixer els grups que participen en la quarta edició del Festival Marítim de Cullera. El Diluvi, El Tio la Careta, Els Catarres i La Fúmiga actuaran el pròxim 28 d'abril a partir de les 22.30 hores en el pàrquing de la Rada.
El festival està emmarcat dins de la programació de les Festes Majors de Cullera 2019 i promet una bona dosi de música en valencià, no solament pel que fa a la llengua sinó també per la tradició i marcada arrel valenciana que es reflectix en molts dels temes que sonaran.
El Diluvi és un grup de música moderna que fusiona cúmbia, reggae, rumba i folk i usa instruments de la zona mediterrània com la guitarra flamenca, el guitarró, l'acordió diatònic, la bandúrria, el violí i percussions de tot tipo. El Diluvi aprofita el Festival Marítim de Cullera per a presentar el seu quart disc d'estudi, ‘Junteu-vos’, un treball nou que promet ser una revolució del seu ja conegut folk festiu, ara més arriscat, amb lletres que apel·len a la construcció de la col·lectivitat, a ajudar-se mútuament i al «junteu-vos» d’Ovidi Montllor. Seguint amb l’«Ànima» (2017 CC), i l’«Alegria» (2015 CC) que tant els caracteritza, i títols del seu darrers discos, El Diluvi madura i van un pas més enllà, també en sonoritats. El nou treball juga amb nous llenguatges, i inclou influències del folk anglosaxó i mexicà, tot flirtejant amb l’electrònica.
El Tio la Careta també usa la fusió d'estils per a aconseguir el seu so, un mestissatge entre el rock, el funky, el ska i el reggae. Entre els seus últims treballs es troba el doble CD ‘Grita– Rebélate’ amb un missatge molt clar, clamar contra les injustícies.
D'altra banda, Els Catarres és un grup pop-folk format pels barcelonins Èrik Vergés, Jan Riera Prats i Roser Cruells, guanyadors de dos premis Enderrock 2019. El seu últim disc es titula ‘Tots els meus principis’.
El quart i últim participant és La Fúmiga, un grup d'orige alzireny que es caracteritza, en paraules seues, per una energia desbordant que no deixa indiferent a ningú i per pujar la cultura de carrer a l'escenari.
El regidor de l'àrea, Pere Manuel, destaca el gran ambient festiu que habitualment acompanya a estos grups i l'oportunitat de poder gaudir de música en valencià i en directe.
L'entrada és gratuïta i s'espera un èxit similar al d'anys anteriors, amb assistència de públic local i visitants amants de la música amb arrel valenciana.