Falles Cullera

El president del Raval destaca el suport de tot l’equip de treball
El president del Raval destaca el suport de tot l’equip de treball
15/04/2019
La comissió del Raval de Sant Agustí va celebrar el premi a la millor falla de Cullera amb música i balls, des de l’eixida dels Jardins del Mercat, fent festa. Tant la fallera major, Núria Gil, com el president, Juan Gabriel Olivert foren portats a muscles en diverses ocasions, i, més tard, com mana la tradició van procedir a tallar el trànsit a l’entrada del barri, per mostrar amb orgull els palets dels banderins corresponents, tant el del segon premi del monument infantil com el primer de la falla gran.

Després d’uns moments d’espera, arribava l’artista del monument infantil, el suecà Juan Martí Martínez, més conegut com “Mero” qui duu més de 25 anys plantant el monument infantil del Raval. Un poc més tard ho feia Toni Mena, artista Carcaixentí, que porta 6 anys plantant al Raval, havent aconseguit en 4 ocasions els primers premis, tres d’ells de manera consecutiva.
En acabar, davant dels monuments, amb un xicotet castell de focs i cava es donava la benvinguda a totes les persones que volien conéixer en més detalls el millor monument del municipi, una aposta de la Junta Directiva, encapçalada per Juan Gabriel Olivert.
Pel que fa al monument gran, amb un pressupost de 60.000 euros, estava ambientat en l’època medieval, fent 14 metres d’alçària, amb un dragó de remat, que tenia la cua enlairada dotant de risc el conjunt, que comptava en la seua composició amb dos figures d’actualitat com ara Mónica Oltra i Ximo Puig.
Cal destacar que la pintura d’esta falla era obra de Carmen Camacho qui habitualment col·labora en les falles de Toni Mena, un artista que enguany va assumir el repte de plantar en Na Jordana a València, Camí Nou d’Alzira i al Raval de Sant Agustí, és a dir, de fer tres monuments especials. I va donar la coincidència que la mateixa vesprada del 17 de març, coneixia que tant a Alzira com a Cullera s’emportava el premi a la millor falla de cada ciutat.
Des de les línies del nostre periòdic donem l’enhorabona tant a Toni Mena com a tota la Junta Directiva i la Comissió de la Falla del Raval de Sant Agustí per haver aconseguit el premi a la millor falla de Cullera en 2019.