Actualitat Cullera

La millor falla de Cullera tornà a ser la del Raval de Sant Agustí
La millor falla de Cullera tornà a ser la del Raval de Sant Agustí
15/04/2019
La Falla del Raval de Sant Agustí s’emportà el primer premi d’Especial en falles grans amb el monument «La música les igualtats afavoreix... I a les feres amanseix», de Toni Pérez. Sant Antoni de la Mar, el segon premi i el de crítica local. La Taüt arreplegà amb disconformitat el tercer premi, el d’Interés Turístic i el d’Enginy i Gràcia, i la falla Passeig-Mercat, el quart. En infantils, la gran guanyadora de la secció Especial fou la Taüt que a més obtingué el premi d’Enginy i Gràcia; el segon anà a la Falla Raval de Sant Agustí, mentre que les falles de Passeig-Mercat i de Sant Antoni de la Mar, quedaren en tercer i quart lloc respectivament.

«La música les igualtats afavoreix... I a les feres amanseix», d'Antonio Pérez i Mena, s'imposa en la Secció Especial
La Falla del Raval de Sant Agustí a Cullera s’emportà el màxims guardó de les falles de Secció Especial amb un primer premi en falles grans. El monument «La música les igualtats afavoreix... I a les feres amanseix», del carcaixentí Antonio Pérez i Mena, basat en el poder de la música per a millorar la nostra societat, va captivar el jurat i va omplir d'alegria este popular barri de la ciutat la nit del 17 de març.
De fet, l'eufòria va envair els integrants de la comissió una vegada es va donar a conéixer el guanyador en l'acte del lliurament celebrat als Jardins del Mercat amb la presència de l'alcalde i president nat de Junta Local Fallera, Jordi Mayor; del regidor de Falles, Javier Cerveró; i la presidenta de Junta Local, Susi Melià.
Per la seua banda, la comissió de Sant Antoni de la Mar s'hagué de conformar amb el Premi a la crítica local i el segon lloc dels premis de les Falles 2019 amb l'obra titulada «El gran show», de l'artista local Erik Martínez.
El tercer lloc enguany va ser molt xiulat per a la comissió de la Taüt, que va apostar fort amb la peça «Güey, visca la revolució», obra de l'artista David Sánchez Llongo. Per últim, la falla Passeig-Mercat no va poder trencar la tendència a quedar-se en els darrers llocs de la Secció Especial, aconseguint un quart premi i el d’Enginy i Gràcia amb el monument de Santaeulalia tematización  «Qui paga, mana».
Premis infantils
Pel que fa als guardons en categoria infantil, la gran triomfadora de la nit va ser la comissió de la Taüt, que després de molts anys tornava a guanyar un primer premi i el d’Enginy i Gràcia, amb la composició «Legendari», de Gonzalo Rojas. El segon premi va recaure en la Falla Raval de Sant Agustí amb  «Déus?...Tant se val grecs que Romans», de Joan Martí. En tercer lloc quedà la comissió Passeig-Mercat. amb la falla «Volguda Soledat.» de Xavi Gámez.. I finalment, el quart premi va ser per a la falla Sant Antoni de la Mar, creada per Erik Martínez, amb el lema «Oz».
Interés turístic
Pel que fa al premi d'Interés Turístic, que per tornava a estar dotat econòmicament i que atorga la regidoria de Turisme, la falla gran guanyadora dels 1.200 euros va ser la Taüt, amb el monument «Güey, visca la revolució», obra de l'artista David Sánchez Llongo, que a més de poder ser seguit en braille, comptava en audio-guia en diferents idiomes. Mentre que en la categoria infantil, el premi, dotat amb 600 euros, va recaure en la falla Xúquer i el seu monument  «Per què les xarxes socials?» de Xavier Tur, en la qual s’empraven les noves tecnologies.
Llistat complet de premis 2019
Premi crítica local: Sant Antoni de la Mar
Interés Turístic
Infantil: Falla Xúquer (600 euros)
Gran: Falla Taüt (1.200 euros)
Secció Segona Infantils
Enginy i gràcia: Falla Xúquer
7é Falla Avinguda del País Valencià
6é Falla Bulevar
5é Falla El Raconet
4t Falla Plaça Mongrell
3r Falla Plaça Alboraia
2n Falla Xúquer
1r Falla El Canet
Secció Primera Infantils
Enginy i gràcia: Falla Plaça d’Espanya
4t Falla Del Port
3r Falla Rei En Jaume I
2n Falla La Bega
1r Falla Plaça d'Espanya
Secció Especial Infantils
Enginy i gràcia: Falla Taüt
4t Falla Sant Antoni de la Mar
3r Falla Passeig-Mercat
2n Falla Raval de Sant Agustí
1r Falla Taüt
Secció Segona Grans
Enginy i gràcia: Falla Plaça Alboraia
5é Falla Avinguda País Valencià
4t Falla Bulevar
3er Falla Xúquer
2n Falla El Canet
1r Falla Plaça Alboraia
Secció Primera Grans
Enginy i gràcia: Falla Rei En Jaume I
6é Falla Plaça Mongrell
5é Falla El Raconet
4t Falla Plaça d'Espanya
3r Falla Del Port
2n Falla Rei En Jaume I
1r Falla La Bega
Secció Especial Grans
Enginy i gràcia: Falla Passeig-Mercat
4t Passeig-Mercat
3r Falla Taüt
2n Falla Sant Antoni de la Mar
1r  Falla Raval de Sant Agustí