Actualitat Cullera

La nova Central de la Policia Local és un «model a seguir»
La nova Central de la Policia Local és un «model a seguir»
13/03/2019
Cullera ja ha obert al públic la nova Central de la Policia Local del carrer Sueca, unes modernes instal·lacions en les quals s'han invertit més de 800.000 euros cofinançats per l'ajuntament i la Diputació de València. L'alcalde del municipi, Jordi Mayor, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, van visitar la infraestructura durant la jornada de portes obertes del 15 de febrer, junt al director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, qui va senyalar que la central policial de Cullera és, un «model a seguir».

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, va senyalar que la central policial de Cullera «és, ara com ara, la millor de tot el territori valencià».
Cullera ja ha obert al públic la nova Central de la Policia Local del carrer Sueca, unes modernes instal·lacions en les quals s'han invertit més de 800.000 euros cofinançats per l'ajuntament i la Diputació de València.
L'alcalde del municipi, Jordi Mayor, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, van visitar la infraestructura durant la jornada de portes obertes a la ciutadania, el passat 15 de febrer, junt al director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, qui va senyalar que la central policial de Cullera «és, ara com ara, la millor de tot el territori valencià». L'alt càrrec del Consell va posar la ciutat com un «model a seguir» en matèria de seguretat ciutadana.
La central substituïx la vella caserna de la plaça d'Espanya, que no s'adaptava a les necessitats d'un servei que, si bé en els últims anys havia ampliat les seues prestacions, continuava desenvolupant-se en unes condicions de treball poc adequades. De fet,  la precarietat de l'anterior seu policial havia propiciat que des de l'any 2014 la Inspecció de Treball alçara diverses actes d'infraccions de seguretat i salut.
Prestacions
La nova central amplia substancialment la superfície disponible i inclou nous espais de treball fins ara inexistents. Així, es compta amb una àmplia zona administrativa, sala multiusos, despatx d'atestats i sala de detinguts, un armer adequat a la normativa vigent, arxiu, sala de reunions, despatxos per als comandaments i la regidoria, dos amplis magatzems per a senyals o decomisos i una zona d'atenció al públic.
Així mateix, es disposa d'una sala d'estar i àrea de descans per als policies amb cuina. S'han afegit vestuaris per als i les agents amb les seues corresponents dutxes i taquilles.
L'edifici complix amb les normes d'accessibilitat, compta amb climatització, està comunicat a través de fibra òptica, té videovigilància en totes les estances i als  exteriors, s'ha dotat amb un sistema d'obertura de portes mitjançant un sistema d'empremta digital i disposa d'un sistema contra incendis amb un tanc d'aigua supletori.
Millor ubicació, més seguretat
Un altre dels avantatges de la nova seu és la seua ubicació. Emplaçada en el principal accés a la ciutat, permet una millor mobilitat als agents, que poden accedir a través de vies ràpides a qualsevol punt del terme municipal, augmentant l'eficiència en el temps de reacció.
L’alcalde, Jordi Mayor, va agrair els 300.000 euros aportats per la diputació la central ja que gràcies a eixe esforç el projecte ha pogut fer-se realitat en menys d'un any. I va remarcar l'aposta del govern municipal per millorar la seguretat ciutadana. «Estos quatre anys han estat els millors de la Policia Local. No hem deixat d'aplicar millores. S'han creat nous serveis, s'han adquirit millors materials de treball, s'han ampliat els operatius i ara s'ha passat d'una caserna de fa mig segle a una altra moderna i que acaba amb unes condicions anti laborals en les quals havien de desenvolupar el seu treball els i les agents».
La plantilla de la Policia Local de Cullera compta amb més de 70 agents i ha ampliat els serveis en estos dos últims anys per exemple amb la creació de la Unitat Canina o el servei de Mediació. Fou pionera en la incorporació de la dona en els 80 i està fortament  implicada en diversos programes de rellevància social.