Actualitat Cullera

L'elit del ciclisme mundial femení es donà cita a Cullera
L
13/03/2019
L'elit del ciclisme mundial femení es va congregar a Cullera amb motiu de la III Setmana Ciclista Valenciana – Volta Comunitat Valenciana Fèmines. Veïns i turistes acudiren fins al punt d’eixida de la primera etapa d'esta competició, situat a la plaça de la Verge de Cullera, per tal de gaudir de l'espectacle i donar ànim a les participants. De fet, hi participaren 9 dels 10 millors equips del món.

Cullera va donar el tret d'eixida a la III Setmana Ciclista Valenciana – Volta Comunitat Valenciana Fèmines
L'elit del ciclisme mundial femení es va congregar a Cullera amb motiu de la III Setmana Ciclista Valenciana – Volta Comunitat Valenciana Fèmines. Veïns i turistes acudiren fins al punt d’eixida de la primera etapa d'esta competició, situat a la plaça de la Verge de Cullera, per tal de gaudir de l'espectacle i donar ànim a les participants.
La cita és una de les més atractives del calendari esportiu valencià. Hi participaren 9 dels 10 millors equips del món. Entre ells, el Boels Dolman, el número u en el rànquing mundial i el Canyon Sram, actual campió del món de contrarellotge per equips i guanyador de la passada edició de l'SCV amb la corredora Hanna Barnes, fortament aplaudida per l'afició cullerenca.
També es va poder vore en acció el Sunweb, el potent equip dels EUA que competix amb una de les millors esprintadores del món, l'estatunidenca Coryn Rivera; el Trek Segafredo i el CCC LIV, dos equips de nova creació que debuten en la cita valenciana i el Movistar, millor equip espanyol que participa amb la corredora valenciana Alba Teruel.
La ciutat va viure un ambient plenament internacional. I és que la volta femenina comptava amb la representació d'onze països, concretament Espanya, Alemanya, Itàlia, Suïssa, França, els Estats Units, Itàlia, Holanda, Dinamarca, Bèlgica i Regne Unit.
La competició, amb quatre etapes al llarg de tot el territori valencià, va desenvolupar el darrer 21 de febrer la primera, de Cullera a Gandia, amb un traçat de 126 quilòmetres entre les comarques de la Ribera Baixa, l'Alta, la Costera i la Safor.
A l'eixida de la cursa van estar presents l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor; el regidor delegat d'Esports, Javier Cerveró; la regidora d'Igualtat, Francesca Ortiz i el president de l'organitzador Club Ciclista Escapada, Rubén Donet. Tots ells van tallar la cinta que donà inici a la prova.
L’etapa arrancava des del centre de la ciutat als Jardins del Mercat, i el grup ciclista recorreria el municipi en una marxa neutralitzada, passant per espais tan emblemàtics com el Far. En total, 16 quilòmetres per l'interior del municipi.
L'esdeveniment s'emmarca en el Programa 52 de desestacionalització que impulsa l'Ajuntament de Cullera per tal de dotar a la localitat d'atractius que dinamitzen l'activitat turística fora de la temporada alta, tal i com va posar de relleu el regidor d'Esports, Javier Cerveró, el passat 5 de febrer, en la roda de premsa de presentació d'esta activitat esportiva. Acte al qual també va participar el president del Club Ciclista Escapada, Rubén Donet, organitzador de la prova.