Actualitat Cullera

La Murga El Burro aconseguix el primer premi en Santurce
La Murga El Burro aconseguix el primer premi en Santurce
15/01/2019
La neteja dels carrers, el regidor dimitit de Compromís, la falla per atraure els turistes xinesos, el carril bici, els problemes d’aparcament o l’inacabable projecte de la piscina municipal centraren les crítiques de les lletres amb que la Molt Llorejada Murga El Burro ens va delectar el passat 24 de desembre, concretament amb l’obra obligada “Que vinguen els xinos”, i amb l’esperat “Corre, corre, que te pillo IV”, que la van fer creditora del primer premi de murgues celebrat a Santurce. En clau nacional la càrrega irònica va recaure en l’obra lliure “Qui el vol” que feia referència a l’exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos, arribant a proposar que el sarcòfag fora traslladat a Cullera per fomentar el turisme. Com a novetat enguany la Murga va nomenar una madrina, Amparo Melero.

La Molt Llorejada “Murga El Burro” va aconseguir, en la passada Nit de Nadal, el primer premi dels Concerts de Murgues de Santurce, aconseguint les màximes puntuacions tant en la peça obligada com en la lliure, segons explicava públicament el director de la “Murga El Burro”, Paco Bou. La Murga El Burro va oferir així un concert històric i dels més multitudinaris que es recorden. A les seues lletres satíriques en clau local no faltaren les al·lusions a la neteja dels carrers, a l’edil dimitit Marc Joan i als problemes d’aparcament.
La molt llorejada Murga El Burro va celebrar enguany una de les actuacions més multitudinàries dels seus 42 anys d’història. De fet, a cadascun dels concerts oferits al Saló Multiusos, a l’Ateneu i a Santa Cecília, no cabia més gent. Afortunadament, com a novetat, en esta ocasió i en previsió de l’èxit que podien tindre, es van col·locar altaveus a l’exterior del Multiusos per a que el públic que es va haver de quedar fora poguera escoltar les seues cançons.
Com és ja tota una tradició a Cullera, la Murga El Burro, recorre el centre de la Vila per oferir al públic unes nadales carregades de sàtira i ironia, amb lletres que posen en solfa l’actualitat social i política, tant d’àmbit nacional com local.
La situació de la neteja dels carrers de Cullera, el regidor dimitit de Compromís, la falla plantada per atraure els turistes xinesos, el carril bici, els problemes d’aparcament o l’inacabable projecte de la piscina municipal centraren les crítiques de les lletres amb que la Murga El Burro ens va delectar el passat 24 de desembre, concretament amb l’obra obligada “Que vinguen els xinos”, i amb l’esperat “Corre, corre, que te pillo IV”
En clau nacional la càrrega irònica va recaure en l’obra lliure “Qui el vol” que feia referència a l’exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos, arribant a proposar que el sarcòfag fora traslladat a Cullera per fomentar el turisme.
Molts van ser els aplaudiments que va rebre la Molt Llorejada “Murga El Burro “ a Cullera, tant a la Sala Multiusos, com a les interpretacions oferides a l’Ateneu Musical i a la Societat Musical de Santa Cecília.
Càrrec honorífic de Madrina
Altra de les novetats amb què la Murga El Burro ens va sorprendre enguany va ser amb el nomenament d’una madrina, la primera en la dilatada història del col·lectiu. El càrrec, de caràcter honorífic, va recaure en Amparo Melero, qui va rebre la corresponent banda i un ram de flors de part de l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i del director de la Murga, Paco Bou. A continuació, la madrina va fer els corresponents honors al Burro de la Murga, imposant-li una simbòlica medalla d’or a la mascota de cartró-pedra.
El que no va canviar va ser el costum de convidar a les màximes autoritats locals i fer l’itinerari establert per tal de transformar, un any més, la Nit de Nadal en una nit divertida i peculiar, amb color, plena d’humor i de sàtira, sent la política el fil conductor de tot l’espectacle.
Una tradició molt viva
Durant més de quatre dècades, els membres de la Molt Llorejada Murga El Burro, han recorregut els carrers de Cullera en la nit de Nadal, oferint la seua música i bon humor al poble, sempre amb cançons satíriques inspirades en l’actualitat local i amb les quals pretenien alegrar l’ambient abans del tradicional sopar familiar del 24 de desembre.
Recordem que el procés de selecció per als nous integrants de la murga per a l’any següent ja està en marxa, els interessats s’han de posar en contacte amb qualsevol membre de la Directiva.