Actualitat Cullera

La Confraria de Pescadors de Cullera comercialitza un concentrat de brou de peix
La Confraria de Pescadors de Cullera comercialitza un concentrat de brou de peix
15/01/2019
La Confraria de Pescadors de Cullera ha tret al mercat el seu propi concentrat de brou de peix i marisc; elaborat a partir de les captures que realitzen els propis pescadors. El producte envasat es ven en pots de cinc racions i està pensat per a fer receptes amb arròs, com l’arròs a banda, o la fideuà. El director general de Pesca del Consell, Roger Llanes, va donar suport a esta iniciativa, que es va presentar el passat 11 de desembre a la mateixa llotja de Cullera.

A base de peix i marisc de Cullera, el nou brou és ideal per a cuinar arrossos i fideuà
La Confraria de Pescadors de Cullera ha tret al mercat el seu propi concentrat de brou de peix i marisc; elaborat a partir de les captures que realitza la pròpia confraria de pescadors: galeres, crancs, escorpa, i peix de roca.
El producte envasat es ven en pots de cinc racions, per a utilitzar-lo correctament cal afegir-ne 3 parts d’aigua per ser un concentrat; i està pensat per a fer receptes amb arròs, com l’arròs a banda, o la fideuà. Els pots d’este caldo es poden comprar tant en el punt de venda de peix que la pròpia Confraria de Pescadors té al Mercat Municipal com a la Llotja de Cullera, el preu és de 5,50 euros.
El director general de Pesca del Consell, Roger Llanes, va donar suport a esta iniciativa, que es va presentar el passat 11 de desembre a la mateixa llotja de Cullera. Llanes va destacar el fet que la Confraria de Pescadors de Cullera haja estat la pionera en elaborar este tipus de producte «alhora que valoritzen molt els productes que no tenen una venda directa, com és el cas de la morralla».
Producte de gran qualitat
El president de la Confraria de Pescadors de Cullera, Vicent Pérez, va explicar que «per a preparar d’este concentrat de brou, la recepta del qual és dels mateixos pescadors locals, s’utilitza el mateix tipus de peix que el que capturen i empren per cuinar diàriament a les barques», obtenint com a resultat un suc de calder de gran qualitat.
El regidor d’Agricultura i Pesca de Cullera, Hugo Font, va coincidir en destacar les propietats del nou producte, al temps que va assenyalar que la seua venda redundarà en benefici de la pròpia economia local: «Es tracta d’un producte 100% natural i de molta qualitat, elaborat amb peix de Cullera, amb la recepta dels propis pescadors, amb el valor afegit de que la seua comercialització revertirà directament en l’economia de les famílies que viuen de la pesca en Cullera». Font va recordar que el peix de la Llotja de Cullera és un producte de proximitat, capturat de forma sostenible i respectant el medi ambient.
Perspectives de futur
Segons va indicar el president de la Confraria de Pescadors de Cullera, Vicent Pérez, el dia de la presentació del nou producte, ja s’han encetat converses amb alguns comerços locals per a la distribució del nou caldo, i s’està pensant en crear-ne un nou envàs amb molta més capacitat per als restaurants; sense descartar que en un futur el producte puga arribar també a les grans superfícies.
Per al regidor de Comerç, Pere Manuel, «totes les iniciatives que isquen dels comerços de Cullera, i en este cas d’un comerç tant potent com la Llotja de Cullera, que s’embarcà fa anys amb la botiga de venda directa al mateix port  com al Mercat, ha de ser ben acollida». Pere Manuel també va dir que dins de les noves línies de treball que des de l’Ajuntament van a tindre amb ACECU, com a representants dels comerciants i emprenedors locals, esperen comptar amb la participació de Confraria de Pescadors.
Als productes gastronòmics de Km 0 que es comercialitzen ja des de Cullera, com ara l’arròs Senyorial o els destil·lats Cerveró, se sumaria el nou concentrat de brou de peix que naix de la Confraria de Pescadors de Cullera; encara que no tota la seua producció es fa en la pròpia localitat. En eixe sentit, el president de la Confraria, Vicent Pérez, va expressar el seu desig d’elaborar en el futur tot el producte a Cullera, donat que a hores la falta d’instal·lacions necessàries els ha obligat a que part del producte, com ara l’envasament, es faça en terres alacantines.