Actualitat Cullera

La fantasia pren Cullera amb l'arribada dels Reis Mags
La fantasia pren Cullera amb l
15/01/2019
La música i el color van acompanyar els Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, i el seu sèquit reial, la nit del 5 de gener pels carrers de Cullera. Els personatges més coneguts del món de la fantasia com Peter Pan, i Capità Garfio, la família dels Increïbles, Tadeo Jones i els seus companys d’aventura, Coco, els amics de Monstres S.A., la Ventafocs, la Fada Madrina i Mickey Mouse cobraren vida per portar la il·lusió a tots els presents. L’espectacle preparat per la regidoria de Festes, amb el títol “Fantasia”, va tindre un seguiment multitudinari i comptà amb la participació de vora un centenar d’artistes, que repartiren somriures i centenars de quilos de caramels i llepolies entre el públic assistent. La veu de la cantant Pepa Blasco, i el llançament de milers de serpentines i confeti de colors van sorprendre els espectadors.

Un extraordinari aparador de música i color va acompanyar a Ses Majestats Els Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, i el seu sèquit reial, la nit del 5 de gener pels carrers de Cullera per portar un somriure i molta il·lusió a tots els veïns de la ciutat.
Els personatges més coneguts del món de la fantasia com Peter Pan, i Capità Garfio, la família dels Increïbles, Tadeo Jones i els seus companys d’aventura, Coco, els amics de Monstres S.A., la Ventafocs, la Fada Madrina i com no el genial Mickey Mouse com a gran mestre de cerimònies així com molts més personatges coneguts per xiquets i majors, cobraren vida en la nit més màgica de l’any.
La cavalcada va comptar amb tres comparses, cadascuna presidida per un dels Reis d’Orient. L’espectacle preparat per la regidoria de Festes, amb el títol “Fantasia”, va comptar amb la participació de vora un centenar d’artistes, i va repartir més de 400 quilos de caramels i llepolies entre els assistents.
Com és costum, els Reis Mags arribaren puntuals a Cullera per tal de repartir il·lusió per tot arreu. Ses Majestats d'Orient van ser rebudes i aclamades per milers de xiquets i xiquetes.
Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats per 12 cavalleries, sis carrosses, 9 plataformes -3 de les quals, les de Ses Majestats, per segon any consecutiu eren autònomes-, encetaren el seu recorregut en la plaça de la Constitució (Oasi), passant pel carrer. Blasco Ibáñez, la Plaça del Mongrell, el carrer Pintor Ferrer Cabrera, el Caminàs, el carrer 25 d’Abril, la Plaça Andrés Piles, l’Av. del País Valencià, els carrers Colón i Del Vall, la Plaça de la Llibertat, el carrer Rei en Jaume, el carrer La Bega, i el Passeig Dr. Alemany fins la confluència amb la Plaça de la Verge. Allí, a l’escenari preparat per a l’ocasió i davant la sorpresa d’un nombrós públic l'alcalde, Jordi Mayor, acompanyat pel regidor de Festes, Pere Manuel, van lliurar als reis mags les claus de la ciutat perquè en la màgica nit del 5 de gener pogueren accedir sense problemes a totes les cases i allí deixar els regals corresponents. Tot seguit, un bufó li portà el discurs reial al Rei Melcior, qui es va dirigir a tots els presents per llegir el missatge reial per a tots els xiquets i xiquetes presents.
La sorpresa va estar en què de sobte, 8 personatges del món de la fantasia aparegueren per 8 balcons diferents d’un dels edificis adjunts i desplegaren diferents teles des d’on es podia llegir la paraula “FANTASIA”. Tots començaran a cantar una cançó final amb lletra composada per a l’ocasió amb l’aparició de l’espectacular Pepa Blasco que cantà en directe. Finalment, una explosió de Kabukis ompliren de serpentina els voltants de l’escenari, tancant així una nit plena de color. La gran cavalcada d’enguany va ser organitzada i realitzada per l’empresa local JM Gestió Teatral, dirigida per Julio Martí. Una empresa que duu ja 18 anys organitzant este tipus d’events, dels quals han estat 11 les cavalcades reials organitzades a Cullera. Mentre que Jose Manuel Chofre, al capdavant de Chofre Produccions Audiovisuals va encarregar-se de tots els aspectes tècnics de l’espectacle. El resultat d’unir la professionalitat d’ambdós empreses, junt als dos mesos d’assaig de la desfilada, va ser tot un èxit, que s’ha de fer extensiu també a tots els col·lectius que hi participaren: Policia Local; Protecció Civil; Associació de Cavallistes de Cullera; els grups tradicionals de tabal i dolçaina; Falla El Raval; Falla Plaça Alboraia; SAV,  i Serveis Exteriors.
Activitats paral·leles
La programació de Reis 2019 organitzada per la regidoria de Festes es va completar amb la visita de l’Emissari Reial als Jardins del Mercat, els dies previs a la visita de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, i es va tancar el dia 6 amb l'organització de tallers infantils, màgia, marionetes i malabars, junt a la posada en escena de diversos espectacles en viu, tant a l'Auditori Municipal com als seues voltants.
D’altra banda, des de la regidoria de Joventut es va programar als Jardins del Mercat una fira nadalenca, del 2 al 4 de gener, dirigida a xicotets i adolescents, amb un ludoespai, una pista de funball, zona de videojocs, castells unflables i jocs de taula. I el 3 de gener a la Casa de la Cultura va tindre lloc la representació de 'Conte de Nadal', de Charles Dickens, a càrrec de Tramant Teatre amb els actors Puri Fariza i Pol Paúl.