Actualitat Cullera

El temporal s'engolix la platja del Brosquil
El temporal s
17/12/2018
La resta d'arenals es lliuren de l'acció del mar després de l'episodi de fortes pluges registrat el mes de novembre

La platja del Brosquil a Cullera ha sigut la més afectada pel temporal que va assotar el sud de la província de València el passat 19 de novembre i que va deixar més de 120 litres per metre quadrat en el municipi.
A la platja del Brosquil, la mar es va engolir diversos metres d'arena. Es dóna la circumstància que fa tan sols uns mesos la Direcció General de Costes havia regenerat la platja, una de les més afectades per l'erosió tal com s'ha denunciat reiteradament per part del consistori i ara també per part de la Plataforma en Defensa de les Platges de Cullera.
L’edil de Platges, Salva Tortajada ja ha iniciat les gestions amb Costes perquè es prenguen mesures i la platja s'incloga entre les afectades i el Govern efectue una intervenció extraordinària que evite mals majors.
Pel que fa a la resta de platges, el municipi de Cullera s'ha lliurat esta vegada de la voracitat del mar. Solament s'han registrat alguns desperfectes mínims en la zona del Racó «encara que per al que podria haver sigut ens hem salvat», assenyala Tortajada.
Tampoc en el Marenyet, on s'esperaven grans danys, especialment per les deixalles que arrossega habitualment el Xúquer riu avall, es poden constatar deterioracions d'importància.
Zones afectades
D'altra banda, la regidoria de Serveis Exteriors també ha treballat a destall en la solució de problemes relacionats amb el temporal i per a retornar el municipi a la normalitat. Un dels més cridaners va ser l'aparcament públic d'Enrique Chulio, que quedà pràcticament enaiguat. També es van inundar garatges en la zona de la platja.