Actualitat Cullera

El naixement, principal atractiu del betlem del Castell
El naixement, principal atractiu del betlem del Castell
17/12/2018
Com és costum, el 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció, es va inaugurar el tradicional betlem del Castell, un acte que va comptar amb la participació de la coral de Sant Antoni, que va oferir unes nadales a tots els assistents.

L’Associació de betlemistes del Castell de Cullera han muntat un any més este majestuós naixement, que fa 10x10 metres, i que compta amb més de 150 figures de gran valor, ja que provenen de la fàbrica de Jesús Griñán, deixeble de l’escola de Salzillo.
La principal novetat del muntatge d’enguany és el Naixement pròpiament dit, que està davant, en primer plànol, i descobert per darrere per poder apreciar el fons, on està l’escena de la fugida a Egipte. Junt a l’escena del naixement s’ha incorporat com a novetat la figura de Sant Francesc.
L’anunciació als pastorets és altra escena que han canviat per complet, creant expressament una cova per a l’escena; el castell d’Herodes i la degollació formen un conjunt i està en alt i al fons.
Com sempre, els visitants podran fer els seus donatius que aniran per al manteniment del betlem i per a la compra de figures per a properes edicions.
La recreació del naixement i vida de Jesús que s’ha muntat al Castell estarà oberta al públic fins el 2 de febrer.